Wie kies je als ceremoniemeester voor je bruiloft?

Je gaat trouwen; gefeliciteerd! Maar voordat het zover is moet er nog een hoop geregeld worden en dat ga je natuurlijk niet allemaal zelf doen. De ceremoniemeester helpt je daarbij en zorgt ervoor dat de dag zelf helemaal smooth verloopt. Een belangrijke taak die veel tijd kost, dus wie ga je hiervoor vragen? Ik geef je graag tips die je helpen bij het kiezen van je ceremoniemeester.

Hoe kies je een ceremoniemeester

Hoe kies je een ceremoniemeester?

De ceremoniemeester zorgt ervoor dat alles goed komt op de mooiste dag van je leven. Dit doet hij/zij door te helpen in de voorbereidingen, maar ook door ervoor te zorgen dat alles soepel loopt op de dag zelf. Benieuwd welke taken allemaal bij de ceremoniemeester passen en waarom deze zo belangrijk is? Eerder schreef ik al een blog over de taken van de ceremoniemeester en waarom die zo belangrijk is voor je bruiloft.

Zoals je inmiddels weet is de ceremoniemeester er om het bruidspaar te ontzorgen. Deze taak wil je natuurlijk geven aan iemand die je vertrouwt, maar hou bij het kiezen van de ceremoniemeester wel in gedachten dat hij of zij de hele dag druk zal zijn en dus niet alle tijd zal hebben om samen met jullie te genieten. Daarom is het vaak niet aan te raden om een close familielid of je állerbeste vriend(in) te vragen als ceremoniemeester. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de ceremoniemeester een talent voor organiseren heeft, zoals die ene vriendin die werkt als projectmanager of evenementenplanner, of je nichtje die zelfs de kruidenpotjes in haar keukenlades op alfabet heeft gesorteerd.

Ceremoniemeester kiezen

Ga je voor één of twee ceremoniemeesters?

Wees niet bang om iemand te passeren. Het is jullie dag, dus maak de keuzes waar jullie je goed bij voelen. Kan je echt niet kiezen? Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor twee ceremoniemeesters op jullie bruiloft, maar meer is niet aan te raden. Zorg er wel voor dat ze het goed met elkaar kunnen vinden en een team vormen, anders gaat het ten koste van de samenwerking. Je kan natuurlijk ook voor een weddingplanner gaan.

Als je eenmaal iemand hebt gekozen als ceremoniemeester voor je bruiloft, is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat jullie verwachtingen overeenkomen. Wees daarom duidelijk over wat je verwacht, maar zorg ook dat de ceremoniemeester duidelijk is over zijn of haar verwachtingen naar jullie als bruispaar. Voorkom spanning en frictie door slechte communicatie en sta open voor elkaars ideeën.

Aanspreekpunt van de trouwfotograaf

Als trouwfotograaf vind ik het altijd heel prettig wanneer er een ceremoniemeester benoemd is en er bovendien duidelijke afspraken zijn gemaakt over wat zijn of haar taken zijn op de dag van de bruiloft. Zo heb ik een aanspreekpunt wanneer ik iets nodig heb en bij het coördineren van de zitplekken voor de gasten tijdens bijvoorbeeld de trouwceremonie. Wanneer de trouwfotograaf en de ceremoniemeester samenwerken krijg je de mooiste foto’s.

Wanneer je als bruidspaar alles goed geregeld hebt met de fotograaf en belangrijke dingen hiervoor doorgegeven hebt aan jullie ceremoniemeester, hoeven jullie op jullie trouwdag niets meer te doen. De ceremoniemeester en trouwfotograaf redden zich zonder dat ze dingen hoeven te vragen aan jullie. Zo kunnen jullie ongestoord genieten van jullie prachtige dag!

En wie kiezen jullie als ceremoniemeester?