Fotografie Ingeborg van Bruggen-
EEN KIJKJE AAN DE ANDERE KANT VAN DE CAMERA

Over Ingeborg

Ingeborg is vrouw van Sven en moeder van zoontje Fynn en dochtertje Fenne. Ze geniet van lekker eten, een goed glas wijn en qualitytime met haar gezin, vrienden of familie. Als het even kan maakt ze eens per jaar een verre reis om andere delen en culturen in de wereld te leren kennen. Naast Sven is ze getrouwd met een andere grote liefde, die altijd bij haar is: fotografie. 

Ik moet een jaar of 7 zijn geweest. Van mijn eerste zakcentjes kocht ik wegwerpcamera’tjes. Daarna was het altijd weer even (of in mijn beleving een ééuwigheid) sparen om de foto’s te laten ontwikkelen. Ik ging dan op mijn fietsje naar de winkel en haalden de foto’s op. Magisch vond ik dat. Dat je momenten uit het verleden in je handen kon hebben in de vorm van foto’s. Daarna ontstond de drive om alsmaar mooiere beelden te kunnen maken. 

EIGENWIJS

Vanaf het moment in de dierentuin is die passie voor fotograferen alleen maar sterker geworden. En waar velen twijfelen over welke opleiding bij hen past, is die twijfel er voor mij niet geweest. Ik volgde een grafische opleiding en specialiseerde mij in fotografie. Sommigen noemden me eigenwijs toen ik in 2010 meteen na mijn opleiding mijn bedrijf startte. Toch deed ik het. Ik had de visie dat ik mensen blij kon maken door momenten uit hun leven te ”bevriezen” in de vorm van foto’s. Natuurlijk ging het bouwen van een bedrijf niet zonder slag of stoot, maar inmiddels staat er een gezond bedrijf en kan ik iedere dag mijn passie en creativiteit kwijt in mijn werk.

MENSENWERK

Ik hou van mensen en hun verhaal. En ik hou er nog meer van om hun verhaal in beeld terug te geven. De fantastische eigenschap van foto’s is dat ze altijd blijven bestaan terwijl de tijd doortikt. Ik fotografeer momenten die voor mensen belangrijk zijn. Een bruiloft, een zwangerschap, de eerste weken van een baby en zijn ouders, of ‘gewoon’ (familie)liefde. Mensen vinden vaak de foto’s die ik maak nu al heel waardevol. Terwijl ze nog vele malen belangrijker kunnen worden met de tijd. Als bijvoorbeeld iemand die op de foto’s staat overlijdt, of als kinderen het huis uit gaan. Foto’s brengen je weer terug naar het moment dat die gemaakt werden. Ik voel me bevoorrecht dat voor mensen te kunnen doen.

MOMENTEN VANGEN

Vraag je mij te dansen, dan dans ik vast niet op de maat. Als ik dansles zou nemen dan kunnen ze me alle pasjes leren, maar timing en aanleg van het ‘voelen’ van muziek, dat moet je in je hebben. Met fotografie is het niet anders. Ik kunt je leren hoe je camera technisch werkt, maar het timen en het voelen van beelden is vele malen moeilijker te leren, net als het hebben van een visie over waarom je fotografeert wat je fotografeert. Voor mij is fotografie een tweede natuur, een way of life.

Mijn foto’s bevatten vaak beelden die relaties tussen mensen laten zien. Geen geforceerd gedoe. Niet regisseren maar registeren. En juist ook de ‘kwetsbaarheden’ vangen in foto’s. In die beelden zit karakter. Het kind dat stiekem alvast snoept van de bruidstaart. Oma, die haar kleinzoon troost als hij gevallen is. De driftbui van je kleine pukkie, omdat ie niet eens met zijn stift je muur mocht bewerken. De ‘imperfecties’ van mensen zijn in mijn ogen prachtig. Ze vertellen het échte verhaal. Voor mij hebben foto’s die waarde: verhalen uit het verleden vertellen, en een herinnering levend houden.

 

Lees meer over mijn journalistieke fotografie stijl 

AWARDS

Fotografie awards

Er zijn talloze hoogstaande wedstrijden waaraan je deel kunt nemen als fotograaf. Van internationale tot nationale en in verschillende fotografie stijlen en specialisme. Aangezien ik journalistiek fotograaf ben, is dit ook de wedstrijd-richting waarin ik af en toe graag deelneem. En ook nog win!

weddison award
Reviews

Wat zeggen klanten?

trouwfotografie-review

Stephan & Maxine

“ Wij zijn erg blij dat we voor onze trouwfoto’s voor Ingeborg hebben gekozen. De fotoserie is een mooie weergave van de hele dag en de sfeer. Ingeborg weet goed de (spontane) momenten vast te leggen. Op de dag zelf verliep alles goed en relaxed. Bij de ceremonie en het diner wist Ingeborg zich onopvallend […]

Klantbeoordelingen
4.9 van 5 op basis van 253 beoordelingen Feedback Company

Trouwfotografie-review

Janneke & Mark

“Wij zouden ieder bruidspaar Ingeborg aanraden als bruidsfotograaf. We zijn heel blij met de kwaliteit van de foto’s en de samenwerking. Voorafgaand aan de bruiloft hadden we een zeer prettig kennismakingsgesprek. Ingeborg heeft aan de hand van ons verhaal en wensen onze dag goed vast weten te leggen. Op de dag zelf bewoog ze zich […]

Klantbeoordelingen
4.9 van 5 op basis van 253 beoordelingen Feedback Company

Portfolio

Bekijk mijn werk