Bruiloft thuis vieren

Echte huismussen kiezen er natuurlijk voor om thuis te trouwen. Als als je gasten dan ook nog eens kind aan huis zijn, wordt het een onvergetelijke dag. Een bekende omgeving en alles bij de hand, bovendien is het vaak de ideale plek voor een intieme bruiloft of een beperkt budget. Dat zijn de voordelen van je bruiloft thuis vieren. Er komt veel kijken bij het organiseren van een bruiloft. Zeker als je dat in je eigen huis doet. Als je een trouwlocatie huurt, is alles vaak op en top geregeld. Met deze tips maak je er toch een geslaagde dag van. Zo kan ik zelf de leukste momentjes vastleggen.

  • Bruidsfotograaf-DIY-Bruiloft

    Bruidsfotograaf DIY bruiloft

    Bekijk

Goed voorbereid je bruiloft thuis vieren

Als je thuis gaat trouwen, zijn er vaak dingen waar je zelf niet aan denkt. Is je huis wel geschikt als trouwlocatie? Is er genoeg plaats voor de gasten en is er voldoende parkeergelegenheid? We gaan er natuurlijk vanuit dat de dag van de huwelijksvoltrekking zonovergoten is en dat je lekker de tuin in kunt. Toch moet je ook nadenken over waar de gasten kunnen schuilen bij een buitje. Partytenten beschermen tegen regen en zonneschijn. Zorg er wel voor dat de zijkanten open kunnen. We willen natuurlijk niet dat je schoonmoeder van haar stokje gaat door de hitte 😉

Over je schoonfamilie gesproken. Gaan na een paar glaasjes wijn de voetjes van de vloer? Zorg dan dat er genoeg dansruimte is. Breng ook je buurt op de hoogte van je trouwplannen in verband met overlast. En je wilt toch ook niet dat de mooiste dag van jouw leven samenvalt met het examenfeestje van je buurjongen? Dat is extra pijnlijk als blijkt dat jullie allebei geen vergunning hebben.

Ga je de de culinaire hoogstandjes van je bruiloft zelf verzorgen of huur je een cateringbedrijf in? Een cateringbedrijf scheelt je in ieder geval een hoop planning en afwas. Vaak kunnen ze ook met je meedenken over elektriciteit, koeling en andere praktische zaken.

Kortom, je kunt niet vroeg genoeg beginnen als je besluit om je bruiloft thuis te vieren. Misschien kun je familieleden of vrienden inschakelen om je te helpen? Een mooie tussenoplossing is een dagdeel thuis vieren. Zo kun je bijvoorbeeld thuis lunchen of dineren met je daggasten en het grote feest op een trouwlocatie houden. Heb je meer tips nodig voor je thuis bruiloft? Bekijk dan eens de portfoliopagina’s voor inspiratie.

Meer informatie
bruiloft thuis vieren
NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Laten we kennismaken over jouw bruiloft!

Heb je ook een DIY bruiloft en ben je op zoek naar een bruidsfotograaf? Neem dan contact op!

Bruidsfotografie Contact
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen