Fotoshoot: Spontane fotoshoot op het strand

Afgelopen weekend kreeg ik de opdracht om deze beauty’s van kinderen op de foto te zetten. Ik ging naar het strand van kijkduin waar ik hen en hun ouders ontmoette. Al snel gingen ze helemaal op in hun kinderspel en dat gaf mij de vrijheid om lekker spontane foto’s te maken op het strand.

Spontane fotoshoot van kinderen

Vaak hoor ik zeggen dat jonge kinderen zo lastig op de foto te zetten zijn, omdat ze niet willen kijken zoals de fotograaf wil, omdat ze niet op de foto willen, omdat ze hun hakken in het zand zetten op moment suprême etc. Een belemmering voor een spontane fotoshoot vinden de meesten. Een kracht vind ik. Nee, ze laten zich inderdaad niet geforceerd lachend op de foto zetten. Maar daar ligt juist het geweldige aan het fotograferen van kinderen! Ze zijn meer dan wie dan ook zichzelf. En waar volwassenen juist een belemmering voelen, is daar bij kinderen helemaal geen drempel. En als je dan 1 + 1 bij elkaar optelt is het antwoord zo simpel om kinderen leuk op de foto te zetten: Maak niet iets van ze tijdens de fotoshoot wat ze niet zijn, maar laat ze zichzelf zijn. Laat ze spelen, lol maken, genieten, en doe met ze mee! Alleen dan krijg je een echt spontane fotoshoot!

Spontane Fotoshoot op het strand

Bij deze fotoshoot kozen we voor een spontane fotoshoot op het strand. Water en zand doet het altijd bij kinderen. En volwassenen of grotere kinderen genieten er ook. Een perfecte plek dus voor een spontane fotoshoot van jong en oud. Kinderen hebben vrijheid en kunnen helemaal opgaan in hun spel. En daarbij is de ene fotoshoot op het strand de andere niet. Het strand kent namelijk heel veel mooie plekken om foto’s te maken. Denk aan duinen, zee, haven, pier, houten muurtjes van strandtenten, de strandtent zelf, trappen, en ga zo nog maar even door. Voor deze fotoshoot kozen we een plekje bij de zee voor het maken van de foto’s. En terwijl pa en ma lekker in het zand zaten, lieten we de kinderen spelen, stimuleerde ik het spel af en toe een klein beetje in belang van de foto’s, maar liet de kinderen vooral gewoon genieten.

Spontane fotoshoot op het strand -3114

Spontane fotoshoot op het strand -3251

Spontane fotoshoot op het strand -3313

Spontane fotoshoot op het strand -

Spontane fotoshoot op het strand -3288

Spontane fotoshoot op het strand -3225

Spontane fotoshoot op het strand -3222

Spontane fotoshoot op het strand -3284

Spontane fotoshoot op het strand -3274

Spontane fotoshoot op het strand -3228

Spontane fotoshoot op het strand -3218

Spontane fotoshoot op het strand -3196

Spontane fotoshoot op het strand -3133

Spontane fotoshoot op het strand -3097

Spontane fotoshoot op het strand -3080

Spontane fotoshoot op het strand -3179

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken over het laten maken van een fotoshoot:

Wil je ook een fotoshoot laten maken van jouw gezin? Laten we dan eens kennismaken en samen de mogelijkheden doornemen.

Familieshoot Contact
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Eerder gemaakte fotoshoots: