Een bruiloft zonder feest organiseren

Houden jij en je geliefde niet zo van partyen? Organiseer dan gewoon een bruiloft zonder groot feest aan het eind! Anno 2020 hoef je je namelijk écht niet meer te houden aan ‘wat hoort’. Jullie bruiloft is jullie grote dag en ik raad je aan om vooral keuzes te maken die jullie blij en gelukkig maken. Als dat betekent dat de bruiloft niet wordt afgesloten met een groot dansfeest en DJ, dan is dat helemaal oké. Ben je op zoek naar alternatieven voor een feest op je bruiloft om de dag wel leuk en bijzonder af te sluiten? Ik help je graag op weg met een aantal ideeën voor een bruiloft zonder feest!

Een high tea op je bruiloft

Een leuk idee om je trouwdag mee af te sluiten wanneer jullie niet kiezen voor een avondprogramma is een high tea. Kies allemaal lekkere hapjes uit bij jullie cateraar en zorg ervoor dat de thee, wijn en champagne in overvloed aanwezig zijn. Het leuke aan een high-tea is bovendien dat je de ruimte en tijd hebt om rond te lopen en met al je bruiloftsgasten een praatje te maken.

Bruiloft zonder feest organiserenEen heerlijk lang bruiloftsdiner

Willen jullie geen trouwfeest maar hechten jullie wel veel waarde aan een uitgebreid bruiloftsdiner met jullie gasten? Dan kun je ervoor kiezen om het diner tot het hoogtepunt van de trouwdag te maken (afgezien van het uitspreken van het ja-woord, natuurlijk!). Kies voor meerdere gangen met lekker veel tijd ertussen zodat jullie gasten uitgebreid met elkaar kunnen kletsen en bijpraten. Ook kun je tussen de gangen door tijd vrijhouden voor speeches. Maak er een heerlijk bourgondische avond van en blijf tot in de laatste uurtjes tafelen met je gasten.

Bruiloft zonder feest organiseren

Een boottocht op je trouwdag

Willen jullie geen trouwfeest maar wel iets onvergetelijks doen met jullie bruiloftsgasten? Een boottocht kan een heel leuk alternatief voor het trouwfeest zijn! Zeker wanneer jullie trouwen op een warme dag die eindigt in een zwoele avond is een boottocht een heel speciale manier om jullie huwelijk te vieren. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en je hebt een knaller van een afsluiter op je trouwdag!

Een café setting met livemuziek op je trouwdag

Wie zegt dat muziek en feest automatisch een groot dansfeest moeten vormen? Je kunt je trouwdag gewoon doortrekken naar de avond door te zorgen voor rustige livemuziek, een stel barkrukken en misschien zelfs een knapperend haardvuur. Zo creëer je een café-achtige setting waardoor jullie wél een heel gezellige avond hebben om de trouwdag mee af te sluiten maar niet een groot dansfeest. Je kunt natuurlijk ook een echt café afhuren om met je bruiloftsgasten heen te gaan na het diner.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie bruiloft te organiseren zonder feest. Ik vind het altijd leuk om met jullie mee te denken over alternatieve opties!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft (ook zonder feest) vast kan vastleggen?

/contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen