Tips voor een origineel gastenboek op je bruiloft

De mooiste dag van je leven kan enorm snel voorbijvliegen. Daarom is het begrijpelijk dat je jullie bruiloft graag nog een keer herbeleeft. Daarom mag een origineel en mooi gastenboek natuurlijk niet ontbreken op je grote dag. Zo is een boek met bijvoorbeeld blanco pagina’s waarin je gasten een blijvende herinnering kunnen achterlaten een optie. Maar er zijn uiteraard meerdere manieren waarmee de mooiste herinneringen kunnen worden achtergelaten in je gastenboek. In deze blog deel ik de tips graag met je, zodat jij aan het einde van je bruiloft een mooi gevuld boek met herinneringen overhoudt om altijd op terug te kunnen kijken.

Tip 1. Een Polaroid of photo booth

Dankzij een polaroidcamera of een photo-booth kunnen de leukste momenten worden vastgelegd en gelijk in het gastenboek worden geplakt. Want hoe leuk is het om niet alleen lieve berichten te lezen maar ook om alle foto’s terug te kijken? Op deze manier kunnen je gasten er ook wat leuks bijschrijven en worden alle toffe herinneringen van de dag gevangen. Naast foto’s van alle gasten kun je er ook voor kiezen een photo-booth neer te zetten op jullie bruiloft. Dat is een fotohokje waar je met meerdere personen in kunt zitten (of staan) om zo de allerleukste en gekste foto’s vast te leggen. De foto’s die gemaakt zijn worden direct geprint en kunnen daarom gelijk in het gastenboek worden geplakt. Nog een voordeel: al je gasten zullen zich zeker vermaken bij de fotomachine, zodat er ongekend veel foto’s gemaakt en achtergelaten zullen worden.

Tip 2. Personaliseer je gastenboek met gemaakte foto’s door de trouwfotograaf

Eigen foto’s zijn leuk, maar (eerder) gemaakte foto’s door de trouwfotograaf zijn ook mooie herinneringen om in het gastenboek te plaatsen. Een boek met foto’s van jullie en ruimte voor gasten om vragen te beantwoorden. Zo voorkom je te standaard ‘’veel geluk’’ tekstjes, en heb je écht wat leuks in handen om terug te lezen.

Tevens is zo’n pre-wedding shoot. van tevoren een leuke manier om de trouwfotograaf voorafgaand aan de bruiloft beter te leren kennen.  Lees hier hoe je op journalistieke wijze een loveshoot kunt laten maken.

Tip 3. Vragen op een kaartje

Met leuke (gekleurde) kaartjes met verschillende vragen erop kunnen je gasten tijdens het feest en de receptie de vragen beantwoorden. Deze kaartjes kun je op de tafels leggen, zodat alle gasten in alle rust iets op kunnen schrijven, zonder dat er een lange rij staat voor je gastenboek. Aan het eind van de avond haal je de beschreven kaartjes op en kun je ze in het gastenboek plakken. Vergeet niet te melden dat je gasten hun naam erbij zetten, zodat je nog weet wie wat heeft opgeschreven. Heb je geen inspiratie met wat voor vragen je kunt stellen? Je kunt bijvoorbeeld vragen wat je gasten de leukste herinneringen vinden aan jullie als bruidspaar, wat de wensen zijn voor jullie als bruidspaar, grappige anekdotes of meer persoonlijke vragen, zoals wanneer je gasten wisten dat je verliefd was.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen