Zo krijg je de leukste trouwfoto’s op jouw bruiloft. 

Je zus die de laatste kruimels van het taartbordje aflikt omdat de bruidstaart o zo lekker was, je nichtje dat tijdens de kerkdienst zich achter de stoelen verstopt of je moeder die met heel veel moeite jou en je trouwjurk uit de veels te lage trouwauto probeert te hijsen. Het zijn van die foto’s waar je na je bruiloft hard om kan lachen, en ook vaak de trouwfoto’s waar je de leukste herinneringen aan hebt. Maar hoe kun je er zelf voor zorgen dat deze parelmomenten worden vastgelegd? Grappige trouwfoto’s kun je niet forceren, maar een aantal dingen kunnen meehelpen om dié hilarische, gekke, unieke en vooral herinneringswaardig trouwfoto te krijgen. Ik deel de tips graag met je! 

1. Wees jezelf  

Voor unieke trouwfoto’s op je bruiloft is het vooral belangrijk dat je jezelf bent op de trouwdag. Het hoeft tegenwoordig allemaal niet meer zo statig en traditioneel. Wat is er nou leuker dan de trouwdag volledig op jullie manier in te richten? Dit levert namelijk ludieke foto’s op. Vind je het bijvoorbeeld he-le-maal het einde om een salsales op jullie bruiloft te organiseren, wil je een cocktailbar waar de daggasten zelf cocktails kunnen maken, of neem je bijvoorbeeld je huisdier op jullie trouwdag? Het is helemaal aan jullie.  

2. Leg ook het aankleedmoment vast

In het ouderlijk huis van de bruid is het tijdens de voorbereidingen vaak een gezellige boel en gebeurt er van alles. Je moeder is druk bezig met het ophangen van de trouwjurk, de kapper zet je haren in de krul, je zus legt de sieraden netjes klaar en je vader weet niet precies wat hij precies moet doen, dus gaat maar koffie zetten. Het is een aanrader om de voorbereidingen en het aankleedmoment ook al door de trouwfotograaf vast te leggen. Zo kun je niet alleen wennen aan de aanwezigheid van een fotograaf, maar levert het vaak ook grappige, onverwachtste en unieke foto’s op. 

3. Durf los te laten  

Je kleine neefje die zich onder de trouwjurk verstopt tijdens de trouwceremonie, je vader die in zijn speech verschillende herinneringen naar boven haalt waardoor hij veels te lang aan het woord is, of je broer die aan het voetballen is met wat vrienden en neefjes. Het zijn allemaal van die momenten die worden vastgelegd doordat er een ongedwongen sfeer hangt op de bruiloft. Voor originele foto’s op jouw bruiloft is het belangrijk om de dag lekker op z’n beloop te laten. Dit zorgt er namelijk voor dat niet alleen het bruidspaar zichzelf kan zijn, maar ook je (dag)gasten. Op die manier worden ook zij op hun puurst vastgelegd. 

Zorg voor rust op de trouwdag

Wat kan helpen om te zorgen voor een ongedwongen sfeer? Plan de bruiloft niet te strak. Hierdoor is er namelijk ruimte voor uitloop en voelen je daggasten zich niet zo opgejaagd. Houd ook zo veel mogelijk onderdelen van de bruiloft op dezelfde locatie, dan hoeven de gasten niet van hot naar her. Ook een buitenlocatie kan helpen om een ongedwongen sfeer te creëren op de bruiloft.  Zorg voor een relaxte bruiloft waar alles goed voorbereid is, zodat je je nergens druk over hoeft te maken.

4. Let niet te veel op de trouwfotograaf

Een trouwfotograaf die de hele dag foto’s van jullie maakt, kan best onwennig zijn. Probeer tijdens de dag de trouwfotograaf een beetje te vergeten. Als je in je hoofd te veel bezig bent met de fotograaf die rondloopt, kun je de neiging hebben om een bepaald gezicht te trekken of je houding te forceren. De leukste trouwfoto’s zijn de foto’s met pure gezichtsuitdrukkingen. Als het goed is, is de ceremoniemeester het aanspreekpunt van de fotograaf, en hoef je je als bruidspaar niet druk te maken over de fotograaf, zodat je kunt genieten van de dag zelf. 

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die de leukste momenten op jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Lees ook: