Trouwfoto’s van het aankleden van de bruid en bruidegom; waarom je die zeker wilt

Het liefst zou je van iedere minuut van je bruiloft een foto willen. Het kan zijn dat je vanwege je budget niet meer extra uren fotografie wilt boeken en dus keuzes moet maken. Wat laat je wel fotograferen van de trouwdag, en wat niet? Het moment waarop jullie bruidsfotograaf start met het maken van foto’s van jullie trouwdag is dan ook iets wat je moet bepalen. Doe je dit ’s ochtends al tijdens het aankleden van jullie als bruid en bruidegom, of wil je liever dat de trouwfotograaf pas later begint met het maken van foto’s?

Trouwfoto's van aankleden

Getting ready trouwfoto’s: familie en vriendinnen

“Foto’s van dat ik me aankleed?”, hoor ik je zeggen. Misschien heb je liever pas foto’s vanaf het moment dat je haar en make-up gedaan is, zodat je je op je mooist voelt. Als vrouw snap ik dat argument natuurlijk. Ondanks dat is het aankleedmoment bij uitstek een prachtig moment om vast te leggen, zéker voor mij als journalistiek trouwfotograaf.

Het is het moment dat de gezonde spanning nog een beetje in de lucht hangt en dat de personen die je het meest dierbaar zijn je gezelschap houden. Je beste vriendinnen, je moeder…; vaak kunnen ze het geen van allen drooghouden wanneer jij in je bruidsjurk stapt. Niet zelden hoor ik achteraf van een bruidspaar dat hier foto’s tussen zitten die hen achteraf heel dierbaar zijn, omdat de liefde van hun familie en vrienden ervan af spat. Bovendien vindt dit moment vaak plaats in je ouderlijk huis, een plek waar waardevolle herinneringen opgebouwd zijn in de loop der jaren. Ook een locatie als deze vertelt een hoop over de dag. Hoe mooi is het als juist dáár foto’s gemaakt worden?!

Een compleet beeld van jullie trouwdag

Ook is het zo dat bruid en bruidegom de dag vaak apart van elkaar beginnen. Elk met hun eigen familie en vrienden om hen heen. Na afloop van jullie trouwdag is het mooi om van elkaar te kunnen zien hoe jullie dit gedeelte van de dag beleefd hebben. De getting ready foto’s van de bruiloft bieden dan een heel mooi beeld en roepen extra herinneringen op om elkaar na afloop van de trouwdag over te vertellen. Bovendien is het bij de bruid vaak een vrouwenhuis en bij de bruidegom een mannenhuis; wat heerlijke, grappige foto’s kan opleveren!

Trouwfoto van aankleden

Rustig wennen aan je trouwfotograaf

Vind je het spannend dat er heel de dag een trouwfotograaf aanwezig zal zijn die foto’s van jullie maakt? Dan is de ochtend vaak een fijn moment om al even aan het idee gewend te raken. Als trouwfotograaf leer ik een aantal belangrijke personen al een beetje kennen en na niet al te lange tijd merk ik vaak dat iedereen meer ontspannen is terwijl ik trouwfoto’s maak. En laat dát nou net de sleutel zijn tot prachtige foto’s van het aankleden en de rest van de bruiloft!

Tips voor de mooiste foto’s van het aankleden van de bruid

Behalve het over je heen laten komen, zijn er natuurlijk ook een paar dingen die je kunt voorbereiden voor zo mooi mogelijke foto’s van het aankleden van de bruid en bruidegom. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanger voor de bruidsjurk, een ruime kamer waar veel licht is en een mooie ochtendjas.

Al met al ben ik dus een groot voorstander van het maken van getting ready foto’s van de bruid en bruidegom. De intieme sfeer en prachtige momenten zijn een onuitputtelijke bron voor prachtige journalistieke trouwfoto’s!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen