Tips voor een relaxte bruiloft

Bruiloften zijn vaak druk. Je moet op het juiste moment op de juiste locatie zijn en je hebt misschien ook de neiging om alles ‘perfect’ te willen laten verlopen. Er is niets zo jammer als wanneer je bruiloft eigenlijk aan je voorbij gaat in een roes doordat je de hele dag stress ervaart of ‘alles wel loopt zoals gepland’. Een relaxte bruiloft en sfeer is niet alleen fijn voor jullie maar zorgt ook voor veel mooiere foto’s. De ultieme tips voor een relaxte bruiloft? Een juiste balans tussen plannen en niet plannen.

Tip 1: Een relaxte bruiloftsochtend

Grote kans dat jullie je de ochtend van de bruiloft een beetje zenuwachtig voelen. Logisch! Ik adviseer daarom vaak om ook een ‘first look’ te plannen. Dit is een moment vóór de ceremonie, waarop jullie samen zijn. Bovendien levert dit een prachtig fotomoment op: waarop jullie elkaar voor het eerst zien in huwelijkskleding. Door dit ’s ochtends te doen en niet tijdens de ceremonie, hebben jullie een heel mooi, privé en relaxt moment samen op jullie bruiloft waarbij jullie ook even écht samen zijn.

Tip 2: Ontspannen samen op de foto

Om de foto’s van jullie tweeën zo mooi mogelijk te krijgen is het belangrijk dat jullie echt even tijd nemen voor elkaar. Door voldoende tijd te plannen voor de foto’s en dit zonder de andere gasten te doen, krijgen we écht ongedwongen en relaxte foto’s. De ontspanning en volledige aandacht voor elkaar zie je terug in de foto’s!

Hoe zorg je voor een relaxte bruiloft

Tip 3: Plan tijd voor je gasten

Zorg ervoor dat je een ceremoniemeester hebt die zoveel mogelijk ‘logistieke’ taken voor je uit handen neemt, zodat jullie op de dag zelf nergens aan hoeven te denken. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende tijd hebt om met je gasten door te brengen. Zo krijgen we mooie foto’s van de sfeer van jullie bruiloft en van jullie samen met dierbare gasten.

Tip 4: Gebruik niet te veel locaties

Hoe vaker jullie op de dag van locatie wisselen, hoe gehaaster het vaak wordt. Kies er dus liever voor om zo min mogelijk verschillende locaties te gebruiken, of voor locaties die dicht bij elkaar in de buurt liggen. Zo kunnen jullie alle tijd nemen om te genieten van het moment en zijn je gasten vaak ook een stuk relaxter. Bovendien heb ik voldoende tijd om de mooie momenten te spotten en daar foto’s van te maken.

Tip 5: Zorg dat je een ceremoniemeester hebt

De ultieme tip voor een relaxte bruiloft is het kiezen van een ceremoniemeester. Een goede vriend of vriendin van jullie die alle organisatorische zaken van de bruiloft op zich neemt en op de dag zelf de leiding neemt. Hij of zij weet waar jullie zijn op elk moment van de dag en welke belangrijke dingen er geregeld moeten zijn. De ceremoniemeester is bovendien hét aanspreekpunt voor jullie gasten en zorgt ervoor dat jullie op de dag zelf echt alleen maar hoeven te genieten.

Het codewoord voor een relaxte bruiloft is dus: loslaten en genieten! Enne: mocht er iets anders lopen dan gepland, bedenk je dan dat dit vaak de meest geweldige foto’s oplevert waar je nog jaren later met een keiharde schaterlach naar kijkt.

Hoe zorg je voor een relaxte bruiloft

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen