5 originele tips voor het vragen van je ceremoniemeester

Wat fantastisch, je gaat trouwen! Er ligt een hele leuke tijd voor jullie, waarin jullie dé dag van je leven helemaal tot in de puntjes gaan organiseren. Bij een bruiloft komt er van alles om de hoek kijken. Je moet een locatie regelen, een trouwfotograaf kiezen, een gastenlijst maken, een trouwjurk uitzoeken, een ambtenaar regelen, getuigen vragen, zorgen voor decoratie en nog veel meer. Veel aankomende bruidsparen regelen daarom voor hun bruiloft één of twee ceremoniemeesters. Maar voordat je voorbereidingen kunt treffen met de ceremoniemeester, moet je hem of haar eerst nog vragen. Ik vertel je daar in dit artikel graag meer over!

Waarom een ceremoniemeester?

Waarom zou je dat eigenlijk doen, een ceremoniemeester regelen voor je bruiloft? Een bruiloft is een drukke dag die voor aardig wat stress en onrust kan zorgen. Om jezelf meer rust te geven in de maanden voor de bruiloft en om een relaxte bruiloft te hebben, kiezen veel aankomende bruidsparen ervoor om een ceremoniemeester te vragen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je half-overspannen op je eigen trouwdag zit. Welke rol je ceremoniemeester krijgt kun je natuurlijk zelf bepalen. Bij het ene bruidspaar regelt de ceremoniemeester alles, bij het andere bruidspaar is hij/zij alleen aanspreekpunt op de bruiloft, of iets daar tussenin 😉 In deze blog lees je alles over waarom een ceremoniemeester op je bruiloft een echte must is. 

Hoe vraag je een ceremoniemeester?

Ben je er al helemaal uit dat je een ceremoniemeester wilt en heb je ook al in gedachten wie dat moet gaan worden? Dan kun je hem of haar vragen als ceremoniemeester. De ceremoniemeester zijn van een bruiloft is nogal wat. Het kost namelijk veel tijd en inspanning. Daarom is het leuk om een beetje moeite te doen en je aankomende ceremoniemeester op een originele manier te vragen. Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet!

1. Stuur een kaartje 

Je kunt ervoor kiezen om je aankomende ceremoniemeester te vragen via een kaartje. Op dit kaartje kun je mooie, persoonlijke woorden schrijven of zelfs een kort gedichtje. Met het schrijven van een kaartje hou je het klein, maar wel persoonlijk. Je kunt ervoor kiezen om zelf een kaartje te laten ontwerpen, maar er zijn ook heel veel mooie kaartjes online te vinden waarmee je de ceremoniemeester kunt vragen. Een origineel idee is een kraskaartje. Onder het kraslaagje van de kaart staat dan de vraag: “Wil je mijn ceremoniemeester zijn?”. 

2. Organiseer een etentje 

Wil je een goede vriend, vriendin of familielid vragen om ceremoniemeester te worden? Kies er dan voor om hem of haar te vragen tijdens een etentje! Dit is een ontspannen manier om lekker bij te kletsen en “de vraag” te stellen. Je kunt er voor kiezen om thuis uitgebreid te koken en te tafelen, maar je kunt natuurlijk ook buiten de deur een hapje gaan eten. Tijdens het diner kun je alvast allerlei plannen uitwisselen voor de grote dag en leuke ideetjes opdoen. 

3. Geef een ceremoniemeester starterspakket 

Als ceremoniemeester heb je van alles nodig om de grote dag door te komen. Een origineel idee is om je aankomende ceremoniemeester een starterspakket te geven, waarmee hij of zij zich helemaal kan voorbereiden op de trouwdag. In het pakketje kun je een aantal kleinigheidjes stoppen, zoals een notitieboekje, een pen of een stressbal. Vergeet ook niet om er een cadeau in te doen wat zorgt voor een beetje ontspanning voor de ceremoniemeester, zoals een gezichtsmasker of een restaurantbon.  

4. Vraag het met een taartje  

Liefde gaat door de maag, en wat is er nou beter dan je ceremoniemeester te vragen met een lekker gebakje! Misschien heeft je ceremoniemeester wel een favoriet gebakje waar je hem of haar ‘s nachts voor wakker kunt maken. Wil je er een persoonlijk randje aan geven? Dan kun je er voor kiezen om een foto af te laten drukken op het taartje, bijvoorbeeld een foto van jullie als stel met de aankomende ceremoniemeester. Een ander origineel cadeau voor de ceremoniemeester is een box met allemaal kleine zoetigheden. Breng een bezoekje aan je favoriete patisserie of gebakswinkel en selecteer de leukste koekjes en chocolaatjes voor je soon-to-be ceremoniemeester.

5. Maak een persoonlijk fotoalbum 

Ben je een creatieveling? Dan is een fotoalbum een leuk idee. Het kan zijn dat de ceremoniemeester die je wilt vragen iemand is die je goed kent en ook al langere tijd in je leven is. Er zijn misschien wel een hoop dingen die jullie samen hebben meegemaakt. Een persoonlijk fotoalbum is een originele manier om hem of haar te vragen als ceremoniemeester. Om de spanning op te bouwen kun je op de laatste bladzijde van het album ‘de vraag’ stellen!  

Wat als de ceremoniemeester nee zegt? 

Ondanks dat je alles uit de kast hebt getrokken om jullie ceremoniemeester op een originele en persoonlijke manier te vragen, kan het zo zijn dat hij of zij het toch niet ziet zitten om jullie bruiloft te organiseren. Het is daarom goed om bij het vragen van een ceremoniemeester hem of haar de ruimte te geven om ‘nee’ te durven zeggen, en niet te veel druk op de persoon te leggen. Ga, voordat je de ceremoniemeester vraagt, bij jezelf na of deze persoon het leuk zou vinden én het aan zou kunnen om ceremoniemeester te zijn. Ziet zij of hij het toch niet zitten, dan kun je een andere ceremoniemeester vragen of kun je een professionele weddingplanner inhuren!  

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen