Wel of niet een weddingplanner inhuren voor het organiseren van je bruiloft

“Moet ik een weddingplanner inhuren?”, een vraag die bij veel bruidsparen vroeg of laat een keer de kop op steekt. Misschien ben je vol enthousiasme begonnen aan het plannen van je bruiloft maar valt het toch een beetje tegen. Of misschien weet je van tevoren al dat je graag hulp wilt hebben bij het wedding plannen. Ik zet de voors- en tegens van het inhuren van een weddingplanner voor je op een rij.

Moet ik een weddingplanner inhuren?

Het wordt in Nederland steeds normaler om een weddingplanner in te huren en het is om die reden dan ook zeker geen luxe meer. Het plannen en organiseren van een bruiloft is nu eenmaal een grote klus. Het is best een flink evenement dat je gaat neerzetten, namelijk. Om daarbij de hulp van een professional in te huren kan je veel tijd en stress schelen.

Wel of niet een weddingplanner inhuren voor het organiseren van je bruiloft?

Wat doet een weddingplanner allemaal?

Vaak kun je bij een weddingplanner kiezen tussen een uitgebreid of wat beperkter pakket. De belangrijkste taak van de weddingplanner? Ervoor zorgen dat het bruidspaar zonder stress toeleeft naar hun grote dag. Omdat de weddingplanner al veel bruiloften heeft meegemaakt, weet ze precies wat er allemaal geregeld moet worden en op welk moment. Daarnaast neemt ze veel voor je uit handen wat veel tijd of uitzoekwerk kost. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de perfecte locatie, het maken van het draaiboek en het bijhouden van de gastenlijst.

Een weddingplanner kent de beste trouwadresjes

Daarnaast legt de weddingplanner vaak het contact met jullie trouwleveranciers en onderhoudt ze dit. Kleine vragen en aanpassingen; ze houdt alles bij en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte blijft. Een bijkomend voordeel is dat een weddingplanner een groot netwerk heeft binnen de trouwbranche, waardoor ze vaak de beste trouwadresjes weet. Denk aan trouwlocaties, trouwfotografen, maar ook cateraars, bloemisten en stylisten voor de trouwdecoratie. Ze kan vaak een goede inschatting maken welke trouwleveranciers passen bij jullie stijl en smaak.

Een weddingplanner inhuren: de nadelen

Natuurlijk kost het inhuren van een weddingplanner geld. Geld dat je ook zou kunnen besteden aan iets wat jullie belangrijk vinden voor de bruiloft: een uitgebreider diner, een speciale styliste voor de bloemen en decoratie of een trouwfotograaf die helemaal past bij jullie stijl.

Daarnaast kan het zijn dat je het lastig vindt om de touwtjes uit handen te geven of dat je zelf voldoende tijd en zin hebt om de bruiloft te organiseren. Zeker wanneer je in Nederland trouwt is het vaak prima te doen om zelf je bruiloft te organiseren.

Hulp van de trouwfotograaf bij het plannen van je bruiloft

Omdat ik als trouwfotograaf al aanwezig ben geweest bij honderden bruiloften, kan ik jullie vaak ook goed helpen bij het maken van een draaiboek voor jullie trouwdag of bij het kiezen van een mooie trouw- of fotolocatie. Handig voor wanneer je het meeste van de organisatie van jullie trouwdag gewoon zelf doet, maar je het wel prettig vindt om even te sparren met iemand met veel ervaring in de trouwbranche.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw themabruiloft vast kan vastleggen?

contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen