Trouwjurk kopen; wie neem je mee?

Vaak zijn de vriendinnen van de bruid nog het meest enthousiast over het kopen van de trouwjurk. “Mag ik met je mee?” is een vraag die vaak vol verwachting wordt gesteld aan de bruid-to-be. Maar wie neem je eigenlijk mee naar deze belangrijke afspraak? Je wilt goed en eerlijk advies, een gezellige dag en tegelijkertijd wil je De Jurk waarschijnlijk ook juist nog graag een tijdje geheim houden.

Hoeveel mensen neem je mee bij het passen van de trouwjurk?

Veel bruidsmodewinkels hebben een limiet aan het aantal mensen dat je mee kunt nemen naar de winkel. Ook voor jezelf is het prettig om niet met een al te grote groep trouwjurken te gaan passen. Hoe meer mensen, hoe meer meningen en hoe lastiger het kan zijn om de keuze voor jouw droomjurk te maken.

Trouwjurk kopen wie neem je mee

Je (schoon)moeder meenemen bij het kopen van je trouwjurk

Een traditionele en bij veel bruiden nog steeds populaire keuze om mee te nemen naar de pasafspraak van de trouwjurk zijn moeders en schoonmoeders. Voor hen is het ook een heel bijzonder moment om hun (schoon)dochter voor het eerst in een trouwjurk te zien en je kunt ervan uitgaan dat er wat traantjes zullen vloeien! Daarnaast is het niet ongebruikelijk dat de ouders van de bruid aanbieden om de trouwjurk te betalen, dan is het wel zo leuk wanneer je moeder ook bij het pasmoment mag zijn!

Trouwjurk kopen wie neem je mee

Vriendinnen meenemen bij het passen van de trouwjurk

Het wordt bovendien steeds populairder om vriendinnen mee te nemen bij het uitzoeken van de trouwjurk. Een echte meidenmiddag met champagne en prachtige jurken maakt het uitzoeken van de jurk natuurlijk nog extra speciaal. Denk er wel goed over na wie je mee wilt vragen naar de afspraak. Het is belangrijk dat je vriendinnen zich kunnen inleven in jouw stijl en eerlijk advies geven. Te veel mensen zorgt vaak voor een groot aantal verschillende meningen, waardoor je misschien onnodig in twijfel wordt gebracht over de jurk.

Wil je meerdere vriendinnen meenemen of kun je niet kiezen? Dan kun je ook een verdeling maken zodat verschillende vriendinnen bij verschillende pasafspraken aanwezig zijn. Denk hier wel goed over na, want het kan fijn zijn als ze de jurken kunnen vergelijken met eerder gepaste jurken om zo jouw droomjurk te vinden. Voel je vooral niet verplicht om vriendinnen uit te nodigen voor het passen van de trouwjurk maar doe wat je zelf wilt. Uiteindelijk draait het om jou!

Trouwjurk passen met je broer of vader?

Het is misschien iets minder gebruikelijk om een man mee te nemen bij het uitzoeken van de trouwjurk, maar voel je daar absoluut niet door beperkt. Heb jij een mannelijk familielid of vriend met een geweldig gevoel voor stijl en denk je dat hij jou het beste advies kan geven bij het uitzoeken van de trouwjurk? Vraag hem dan vooral, hij zal het waarschijnlijk een enorme eer vinden!

Trouwjurk kopen wie neem je mee

Trouwjurk uitzoeken met je aanstaande

Dan is er natuurlijk ook nog de vraag of je jouw trouwjurk kunt uitzoeken met je aanstaande partner. Alhoewel volgens de traditie ‘niet zou mogen ‘ en zelfs ongeluk brengt, moet je ook hier vooral de keuze maken die voor jou goed voelt. Misschien vind je het heel belangrijk dat jullie outfits bij elkaar passen, weet je zeker dat jullie elkaar het allerbeste advies zullen geven of misschien vinden jullie het gewoon heel erg leuk om ook deze voorbereidingen samen te doen. Allemaal goede redenen om samen met je aanstaande de trouwjurk uit te zoeken.

Praktische tips voor het uitzoeken van de trouwjurk

Wil je dit eigenlijk liever niet maar twijfel je om je aanstaande mee te nemen bij het passen van de jurk om praktische redenen? Bedenk dan dat er vaak veel oplossingen voor te bedenken zijn! Zo kun je bij veel bruidsmodewinkels stukjes stof van de jurk/het pak mee krijgen zodat je zeker weet dat jullie outfits op elkaar worden afgestemd of kun je van tevoren bij je partner peilen welk type jurken hij/zij juist wel en niet mooi vindt. Zo weet je dat jullie op één lijn zitten, maar is de definitieve jurk nog een verrassing voor de grote dag.

Ben jij er al uit wie mee mag met het passen van de trouwjurk? Een klein, select groepje van mensen? Wordt het een uitje met vriendinnen? Of houd je het voor zoveel mogelijk mensen geheim en ga je met je partner of één iemand die dicht bij je staat? Hoe dan ook: geniet ervan! Het is een bijzonder moment om jezelf voor het eerst in een witte jurk te zien!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen