Trouwen in een kasteel: tips voor een bruiloft op een landgoed 

Een bruiloft is een romantische dag waarop je met familie en vrienden de liefde aan elkaar verklaart. Trouwen in een kasteel of op een landgoed maakt deze dag extra romantisch en levert ook nog eens prachtige trouwfoto’s op. Het grote voordeel van een kasteelbruiloft? De hele bruiloft is op een en dezelfde locatie. De bruiloftsgasten kunnen op een landgoed of bij een kasteel heel de dag genieten van een ontspannen bruiloft zonder dat ze zich hoeven te haasten om van de ene naar de andere locatie te komen. En bovendien natuurlijk een prachtige plek om te trouwen! Ben je van plan om te gaan trouwen in een kasteel of op een landgoed? Kom alvast helemaal in de stemming voor jouw kasteelbruiloft door het lezen van deze blog en ontdek de tips!

1. Kies een kasteel of landgoed die past bij jullie smaak

In Nederland vind je tal van klassieke trouwlocaties, zoals landgoederen of kastelen. Ben je op zoek naar een statig kasteel of liever een rustiek landgoed met veel groen? Keuze genoeg! Hier zijn een aantal trouwlocaties uitgelicht ter inspiratie:

Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen is een prachtige locatie in het midden van het land met verschillende tuinen en historische gebouwen. Het is een ideale locatie als de familie en vrienden verspreid over het land wonen. De trouwlocatie ligt midden in het groen en biedt veel mogelijkheden om jullie dag tot een droomdag te laten worden.

Kasteel van Rhoon

Een mooie accommodatie voor een kasteelbruiloft in de Randstad is het kasteel van Rhoon. Het kasteel is een perfecte trouwlocatie waar je de bruiloft helemaal op je eigen manier kunt invullen. Hoewel het kasteel van Rhoon heet, is het overigens meer een landhuis dan een Kasteel, maar dat doet niets af aan de pracht van de locatie. Ook zit er bij het kasteel een prachtige tuin waar je de ceremonie kunt houden. Een leuk extraatje aan deze accommodatie: als pasgetrouwd stel kun je overnachten in het Koetshuys, een idyllisch bruidshuisje aan de vijver van het kasteel van Rhoon.

Kasteel Duivenvoorde

Midden in de bossen van Wassenaar ligt kasteel Duivenvoorde, een statig gebouw wat omringd wordt door water. De accommodatie heeft klassieke zalen waar je prachtige bruidsfoto’s kunt maken. Daarnaast heeft het kasteel een binnenplaats met uizicht op een vijver waar je met de daggasten kunt lunchen.

Kasteel Hooge Vuursche

In de bossen van Hilversum en Baarn ligt een schitterende trouwlocatie, Kasteel Hooge Vuursche. Het kasteel heeft verschillende stijlvolle ruimtes waar je de ceremonie, het diner en het feest kunt houden. Daarnaast biedt de klassieke kasteeltuin ook verschillende mogelijkheden voor de bruiloft. Wil je na de bruiloft niet meer helemaal naar huis rijden? In kasteel Hooge Vuursche zitten een aantal prachtige hotelkamers waar jullie en de familie kunnen verblijven.

2. Laat je gasten overnachten op locatie

Wil je de bruiloft helemaal compleet maken? Dan kun je ervoor kiezen om je bruiloftsgasten te laten overnachten in het kasteel of landhuis. Op de avond van het feest hoeven jullie en de gasten niet meer de auto in te stappen, maar rollen jullie zo het bed in. De volgende ochtend kun je met z’n allen nagenieten aan het ontbijt. Ook is een overnachting handig als jullie ervoor kiezen om de bruiloft over twee dagen te verspreiden, een trend die je steeds meer ziet terugkomen. Zit je niet zo ruim in je budget? Verzorg dan alleen de overnachting voor de mensen die het dichtst bij je staan, zoals vrienden of familie, of laat je daggasten de overnachting zelf betalen.

3. Houd de bruiloft in de tuin

Kastelen en landhuizen hebben vaak prachtige tuinen. De eeuwenoude tuinen worden gekenmerkt door symmetrische hagen, decoratieve vijvers, indrukwekkende beelden en kleurrijke bloemen. Op een zomerse dag leent een kasteeltuin of een landgoed zich goed voor een prachtige buitenbruiloft. Een trouwceremonie in een kasteeltuin of op een landgoed maakt het ritueel extra romantisch. Een diner aan lange tafels in de tuin van het kasteel of landgoed maakt de dag helemaal af. Houd er wel rekening mee dat het weer minder goed kan uitpakken en het kan gaan regenen. Zorg daarom voor een back-up optie, zoals een partytent of de mogelijkheid om de activiteiten naar binnen te verplaatsen.

4. Maak schitterende bruiloftsfoto’s op locatie

De opties voor bruidsfotografie bij een kasteel of landgoed zijn eindeloos. Voor de ideale bruidsfotoshootlocatie hoef je dus niet van het bruiloftsterrein af. De binnenruimtes bieden verschillende mogelijkheden. De zalen in een kasteel of een landhuis hebben vaak hoge ramen, historische fresco’s en klassieke decoraties. Door de hoge ramen hebben de zalen natuurlijke lichtinvallen. Dit levert prachtige foto’s op, bijvoorbeeld bij het aankleedmoment. Een klassiek trappenhuis van een kasteel of landhuis is ook een mooi decor voor een bruiloftshoot. Buiten zijn er tal van mogelijkheden om foto’s te maken. Statige lanen, prachtige groenperken en historische gebouwen leveren schitterende herinneringen op beeld. Kies een fotograaf waar jullie je op je gemak bij voelen. Mijn journalistieke fotografiestijl past goed bij een ontspannen bruiloft op een landgoed of bij een kasteel.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw kasteelbruiloft vast kan leggen?

Contact Bekijk portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen