Trouwtrends 2022

Ga jij dit jaar trouwen met de liefde van je leven? Gefeliciteerd! Er is geen mooier hoogtepunt om naar uit te kijken dit jaar dan je eigen bruiloft. Ben je op zoek naar de leukste trouwtrends voor 2022? Ik neem je graag mee in de nieuwe trouwtrends voor dit trouwseizoen op het gebied van decoratie, kleuren, bruidskleding, locatie en meer!

Bruidskleding trends voor 2022

Trouwjurken voor dit seizoen

De afgelopen jaren zag je het al steeds meer: bruiloftsjurken met kant en open rug. Ook aankomend seizoen zet deze trend zich voort. Trouwjurken in 2022 hebben nog meer kant en grote, zichtbare decoraties. Vooral het kant met bloemenprint is in opmars. Daarnaast vind je in de trouwjurkencollectie van 2022 steeds meer jurken met lange mouwen. Lange mouwen zorgen voor een elegante en chique uitstraling. Als je even helemaal iets anders wilt, kun je ook voor een korte trouwjurk kiezen. Korte bruiloftsjurken zijn namelijk helemaal hip dit seizoen. Ga je naar de winkel om jurken te passen? Ontdek in deze blog alles over wie je mee wilt nemen bij het passen van een trouwjurk!

Trouwpakken voor dit seizoen

Op het gebied van trouwpakken verandert er ook het een en ander aankomend trouwseizoen. Zo zijn de double breasted trouwpakken helemaal in. Zo’n trouwpak heeft een dubbele rij knopen wat net even unieke draai geeft aan het trouwkostuum. Het pak kan worden gedragen in klassieke kleuren, zoals blauw of grijs, maar je kunt er ook voor kiezen om een subtiel printje te nemen. Geruite pakken en geruite gilets komen ook weer helemaal terug. Wat je ook steeds meer ziet zijn persoonlijke accessoires, zoals unieke manchetknopen of een gepersonaliseerde das.

Een intieme bruiloft

Kleinschalige en intieme bruiloften worden nog meer de trend dit trouwseizoen. Een kleine bruiloft wordt ook wel een Minimony, Tiny-wedding of microbruiloft genoemd. Welke naam je er ook aan geeft, het gaat er bij een intieme bruiloft om dat het bruidspaar kiest voor bruiloft met een kleinere gastenlijst. Toekomstige bruidsparen voelen zich door de pandemie niet meer verplicht om per se die ene oudtante, die verre kennis van je ouders, of de achterburen uit te nodigen. Ze kiezen liever voor een intieme dag met directe familie en goede vrienden. Een intieme bruiloft met minder gasten zorgt er niet alleen voor dat je een ruimer budget per persoon hebt, maar ook dat je met elke daggast tijd kunt doorbrengen op jullie dag.

Aardetinten op je bruiloft

Aardetinten zijn helemaal hip! In 2022 zul je deze tinten ook op bruiloften veel terug zien komen. Denk hierbij aan terracotta en donkergroene decoratie, houten elementen, droogbloemen op tafel en linnen tafelkleden. Niet alleen in de decoratie kun je dit bruiloftsthema laten terugkomen. Je kunt er ook voor kiezen om voor een aardetinten dresscode te gaan. De natuurlijke tinten geven de bruiloft een romantische sfeer, wat goed past bij een intieme bruiloft!

Trouwen op eigen locatie

Doordat veel stellen hun bruiloft hebben doorgeschoven naar aankomend trouwseizoen, is de kans groot dat veel trouwlocaties al vol zitten. In het trouwseizoen van 2022 wordt het dan ook een trend om je bruiloft op een eigen terrein te organiseren. Heb je een oom met een groot stuk land, of een kennis met een boerderij waar je kunt trouwen? Kijk of je dat terrein voor een dag mag gebruiken voor een buitenbruiloft. Het grote voordeel van een eigen trouwlocatie: je kunt alles helemaal inrichten naar jullie eigen smaak. Zorg wel voor een goede ceremoniemeester op je bruiloft, want er komt een hoop kijken bij een bruiloft op eigen locatie!

Vintage en gemixt meubilair

Als je je bruiloft op een eigen locatie organiseert, kun je een persoonlijke touch aan de bruiloft geven door te mixen met diverse soorten meubilair. Verschillende stoelen en banken geven een speelse indeling en zorgen bovendien voor extra sfeer in de aankleding van je bruiloft. Je kunt je bruiloft extra uniek maken door het gebruik van vintage meubilair. Verzamel de leukste banken en stoelen in allerlei kleuren en maten bij de kringloopwinkel of mensen die je kent. Vind je het regelen van allemaal verschillende stoelen een beetje te veel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen voor de getuigen, de beiden ouders en voor jullie als bruidspaar unieke stoelen of banken te regelen.

Lokale leveranciers voor de catering

Steeds meer mensen proberen lokaal te winkelen. Je brood halen bij een lokale bakker en de kaas bij de kaasboer, het is helemaal hip én ook nog eens duurzaam. Door de pandemie kunnen lokale ondernemers wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom kiezen steeds meer bruidsparen ervoor om lokale leveranciers te regelen voor de catering. Heb je bijvoorbeeld een favoriete lunchtent waar jullie vaak komen? Vraag dan of zij de lunch willen verzorgen op de bruiloft. Of wil je graag dat ene speciaalbiertje van de brouwerij uit jullie stad op je bruiloft? Kijk of je deze biertjes kunt serveren? Op deze manier krijgt jullie trouwdag nog meer een persoonlijk randje.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen