Tips voor het organiseren van een intieme bruiloft

Het belangrijkst aan iedere bruiloft is natuurlijk het centraal stellen van de liefde tussen het bruidspaar. Je gaat trouwen met de liefde van je leven en dat is feitelijk het enige wat telt. Een intiem moment, waardoor steeds vaker bruidsparen ervoor kiezen dit te vieren met een klein groepje familie en vrienden die écht heel belangrijk voor hen zijn. Of het nu is omdat een kleine, intieme bruiloft jullie voorkeur heeft omdat de situatie rondom de coronacrisis je ertoe ‘dwingt’: er zijn veel manieren om een pracht van een intieme bruiloft te organiseren. Ik geef je graag wat tips.

De voordelen van een intieme bruiloft

Een kleine, intieme bruiloft betekent niet automatisch een simpele bruiloft. Juist doordat je een select groepje gasten uitnodigt, kun je wellicht grootser uitpakken wat betreft het diner, de band, je trouwfotograaf, de trouwlocatie of bruidsjurk. Een intieme bruiloft biedt je de mogelijkheid om tot in de kleinste details keuzes te maken. Een ander bijkomend voordeel is dat je tijdens de bruiloft zelf meer mogelijkheid hebt om met je gasten te praten, waardoor je minder ‘geleefd wordt’ en de bruiloft intenser meemaakt.

Intieme bruiloft organiserenMaximaal 30 tot 50 gasten op je intieme bruiloft

Organiseer je een intieme bruiloft? Houd dan een max aan van 30 tot 50 bruiloftsgasten om de intieme sfeer te kunnen creëren. Op deze manier hebben jullie gasten de mogelijkheid om elkaar allemaal te spreken, wat ook geldt voor jullie als bruidspaar.

Trouwlocaties voor een intieme bruiloft

Wat voor trouwlocatie kies je voor jullie intieme bruiloft? Het is natuurlijk belangrijk dat de ruimte niet te groot is. Trouwen jullie in de lente of (na)zomer? Dan kan het heel mooi zijn om te trouwen in de tuin. Misschien hebben jullie iemand in de familie met een mooie, grote tuin? Ook jullie favoriete restaurant of café kan een mooie locatie zijn voor een intieme bruiloft. Of wat dacht je van het bos of de hei? Voor een intieme bruiloft is het vaak mooi om te kiezen voor een trouwlocatie die voor jullie een speciale betekenis heeft.

Intieme bruiloft organiserenEen persoonlijke trouwceremonie

Een intieme bruiloft vraagt om een persoonlijke trouwceremonie. Hoe je dat aanpakt? Bijvoorbeeld door een bekende te kiezen als jullie trouwambtenaar. Doordat deze persoon jullie zo goed kent wordt de trouwceremonie gegarandeerd heel persoonlijk en intiem. Ook kunnen jullie een muzikant of band vragen om de intieme trouwceremonie te begeleiden voor een nog persoonlijker tintje.

Elopement of trouwen op het stadhuis

Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om jullie bruiloft écht heel klein en intiem te houden door het alleen met jullie getuigen te vieren. Dat kun je doen door te trouwen op het stadhuis, maar je kunt er ook iets bijzonders van maken door te kiezen voor een ‘elopement’. Een elopement komt er over het algemeen op neer dat jullie samen een mooie plek kiezen en daar jullie geloften uitspreken. Vaak gebeurt dit in een (ver) buitenland, maar het kan natuurlijk ook dichter bij huis!

Een elopement kan super romantisch zijn door het enorm intieme karakter van zo’n bruiloft. Alles draait om de liefde tussen jullie twee en je kunt juist iets meer uitgeven aan de locatie en trouwjurk dan anders misschien het geval zou zijn geweest. Samen met een trouwfotograaf en twee getuigen vormt een elopement de ultieme intieme bruiloft!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw intieme bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen