Een bekende als trouwambtenaar

Bekende als trouwambtenaar

Een bruiloft zo persoonlijk mogelijk maken, dat is dé trend van het moment. De dag draait immers geheel om jullie als bruidspaar. Je persoonlijke stijl en verhaal kun je in veel aspecten van je bruiloft verwerken, zoals de aankleding, jullie trouwgeloften en natuurlijk de locatie waar jullie trouwen. Één ding blijft dan toch vaak nog redelijk algemeen: de ceremonie. Je zit namelijk min of meer vast een de geijkte manier en bent afhankelijk van de trouwbeambte van de gemeente. Of niet? Heb je er wel eens aan gedacht om een vriend of familielid te vragen als trouwambtenaar voor jullie bruiloft?

Een echt persoonlijke bruiloft met een bekende als trouwambtenaar

Door een vriend of familielid te vragen als trouwambtenaar, zorg je ervoor dat de ceremonie helemaal jullie wordt. Naast jij en je partner zijn jullie vrienden en familieleden namelijk de mensen die jullie het best kennen en die de mooiste verhalen over jullie als stel kunnen vertellen. Zo zorg je voor een bijzondere dynamiek tijdens de ceremonie.

De meest spontante foto’s van de trouwceremonie

Een bekende trouwambtenaar weet de sfeer vaak perfect aan te voelen en is bovendien bekend met veel van de gasten. Hierdoor ontstaat er vaak een ontspannen sfeer en dát levert voor mij als fotograaf de mooiste momenten op om vast te leggen. Iemand die jullie gasten aan het lachen weet te krijgen of juist zorgt dat er een paar traantjes worden weggepinkt, iemand die echte ontroering weet los te maken door precies de juiste snaar te raken met mooie anekdotes over jullie als bruidspaar.

Hoe regel je een bekende als trouwambtenaar?

In de meeste gemeenten zijn er mogelijkheden om een vriend of familielid tot trouwambtenaar te benoemen. Het is wel verstandig om ruim op tijd te informeren wat de mogelijkheden en kosten in jullie gemeente zijn. Je moet je verzoek namelijk tijdig indienen bij de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis. De bekende zal worden beëdigd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, voor één dag. Dit zal door een rechter gebeuren. Naast jullie persoonlijke trouwambtenaar, zal er tijdens jullie bruiloft ook een ‘echte’ ambtenaar aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de ceremonie op de juiste wijze verloopt en bovendien rechtsgeldig is.

Als trouwfotograaf kan ik jullie dus van harte aanbevelen om te kiezen voor een bekende als trouwambtenaar, het levert gegarandeerd mooie, journalistieke plaatjes op!

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen