Een thema kiezen voor je bruiloft

Sommige bruidsparen weten direct dat zij hun bruiloft willen organiseren rondom een bepaald thema, andere komen er gaandeweg tijdens het plannen achter dat er een rode draad in hun stijl te ontdekken is en kiezen dat vervolgens alsnog als bruiloftsthema. Maar hoe kies je een thema voor je bruiloft? En wat zijn de stappen die je vervolgens zet om je bruiloft juist in dat thema te organiseren?

Hoe kies je een thema voor je bruiloft?Hoe kies je een thema voor je bruiloft?

Waarom een thema kiezen voor je bruiloft?

Een thema kan de bruiloft nét dat beetje extra geven doordat decoratie, uitnodigingen, kleding van de gasten en details mooi op elkaar zijn afgestemd. Bovendien is er zoveel inspiratie te vinden voor het organiseren van een bruiloft dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een thema kan je helpen sturing te geven aan de bruiloftsorganisatie. Door jezelf telkens de vraag te stellen “past dit wel of niet binnen mijn thema?” kan het makkelijker worden om keuzes te maken en ook om bepaalde ideeën links te laten liggen. Bovendien valt alles heel mooi samen in één geheel. Een thema kan het plannen van de bruiloft dus een stuk leuker en makkelijker maken!

Hoe kies je een thema voor je bruiloft?

Het belangrijkst bij het kiezen van een thema voor jullie bruiloft is natuurlijk om na te denken over wat jullie als bruidspaar uniek maakt. Wat vinden jullie leuk om te doen of waar houden jullie beiden enorm van? Wat vinden jullie belangrijk in het leven, wat doen jullie graag in jullie vrije tijd of is er een plek waar jullie in het bijzonder graag op vakantie gaan?

Een kleur of seizoen als bruiloftsthema

Een thema kan al zoiets eenvoudigs zijn als een seizoen (kijk hier voor inspiratie voor het organiseren van een winterbruiloft!) of kleur. Sowieso is het handig om het seizoen waarin jullie bruiloft valt te laten meewegen in de keuze voor het thema. Bepaalde thema’s passen natuurlijk beter bij mooi weer, of juist bij knus herfstachtig weer. Een kleur als bruiloftsthema geeft een heel mooi coherent beeld, wat ook op trouwfoto’s voor prachtige plaatjes zorgt. Bovendien is het redelijk eenvoudig door te voeren.

Hoe kies je een thema voor je bruiloft?Hoe kies je een thema voor je bruiloft?

Populaire bruiloftsthema’s

Natuurlijk kun je ook verder gaan dan een kleur of seizoen. Een populair bruiloftsthema is bijvoorbeeld de ‘bohemian bruiloft’, ‘festival bruiloft’ of ‘vintage bruiloft’. Dit past bij de huidige trend waarin bruiloften in de natuur winnen aan populariteit. Afhankelijk van het thema kies je voor bijvoorbeeld bloemenkransen om de hoofden van de vrouwen, foodtrucks of brocante decoratie van antiekmarkten.

Een recent opkomend populair bruiloftsthema is bovendien het ‘botanische bruiloftsthema’, hierbij kun je bijvoorbeeld trouwen in een hortus botanicus of kas.

Hoe kies je een thema voor je bruiloft?Hoe kies je een thema voor je bruiloft?

Maak een moodboard voor jullie thema bruiloft

Een andere manier om het thema voor jullie bruiloft te ontdekken of in beeld te brengen is door een moodboard te maken, bijvoorbeeld via Pinterest. Door alle afbeeldingen toe te voegen die je inspirerend vindt, kun je vaak al een soort rode draad ontdekken. Van daaruit is het vaak makkelijker om het thema voor de bruiloft te bepalen.

Uit het moodboard is het vaak bovendien makkelijk een paar hoofdkleuren te identificeren die mooi passen bij het thema. Dat kan weer helpen bij onder andere het kiezen van de bloemen en andere decoratie voor de bruiloft en trouwceremonie.

Trouwfotografie en het bruiloftsthema

Ook bij het kiezen van een trouwfotograaf is het belangrijk om te kijken of de stijl van de fotograaf aansluit bij jullie stijl en de algehele opzet en het thema van de bruiloft. Mijn journalistieke fotografiestijl sluit over het algemeen vooral mooi aan bij bruiloften die ontspannen zijn; dan krijg je over het algemeen de mooiste spontane trouwfoto’s!

Meer weten over mijn stijl van trouwfotografie of een kennismakingsgesprek inplannen? Ik ontmoet jullie graag!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw themabruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Lees ook deze blogs: