Wat als het regent op jullie bruiloft?

Is het je grootste angst dat jullie bruiloft letterlijk in het water valt door regen? Iedere Nederlander weet dat je in ons kikkerlandje zelfs in de lente of zomer niet gegarandeerd bent van lekker weer. Als Nederlanders staan we erom bekend dat we het water de baas zijn en gebruiken in ons voordeel. En dat is precies wat je ook kunt doen voor je bruiloft! Met deze tips zorg jij ervoor dat je erop bent voorbereid dat het regent op jullie bruiloft én kun je er zelfs je voordeel mee doen.

Een regen-proof trouwlocatie

Een bruiloft in de open lucht is prachtig maar natuurlijk niet helemaal regen proof. Hebben jullie gedacht aan een alternatief voor wanneer er voor De Dag regen voorspeld wordt? Bespreek met de mensen van jullie trouwlocatie wat zij kunnen regelen in het geval van regen op jullie bruiloft. Misschien zijn er mooie tenten beschikbaar die opgezet kunnen worden of hebben ze ook een prachtige binnen locatie waarvan jullie gebruik zouden kunnen maken.

Wat als het regent op jullie bruiloft?Denk aan paraplu’s op de bruiloft

Niets is zo balen wanneer je mooie make-up, haar en outfit voor de bruiloft verpest worden door een regenbui. Denk daarom voor jullie zelf en voor de bruiloftsgasten aan paraplu’s – zeker wanneer mensen een stuk moeten lopen tussen de trouwlocaties of wanneer een gedeelte van de bruiloft zich buiten zal afspelen.

Je kunt mooie, doorzichtige paraplu’s huren (zoals het Koningshuis ze ook altijd heeft ?) die zéker niet misstaan op de trouwfoto’s en waardoor je nog steeds gezichten van mensen kunt zien.

Wat als het regent op jullie bruiloft?

Wat als het regent op jullie bruiloft?Trouwfoto’s in een regenbui

Natuurlijk kunnen we op een beschutte plek of zelfs binnen de trouwfoto’s maken. Dat neemt niet weg dat ook áls het regent dat het giet op jullie trouwdag, we buiten geen fantastische foto’s kunnen maken. De regendruppels geven een mooi effect op foto’s, de kleuren van de natuur worden intenser en de weerspiegeling regenplassen kunnen mooie plaatjes opleveren.

Spontane trouwfoto’s dankzij regen op je bruiloft

Daarnaast dwingt de regen je om op zoek te gaan naar creatieve fotolocaties die minder voor de hand liggen. De weerspiegelingen bieden vaak prachtige composities die niet mogelijk zijn op een stralend zonnige dag.

Als journalistiek trouwfotograaf ben ik bovendien dol op de spontane situaties die ontstaan op het moment dat het begint te regenen op een trouwdag. De perfecte foto ligt namelijk vaak verscholen in momenten waarop er iets onverwachts gebeurt. Bang voor verpeste trouwfoto’s hoef je dus zeker niet te zijn op het moment dat er regen verwacht wordt op jullie trouwdag.

En op de vraag “Wat als het regent op mijn trouwdag?” heb ik dus vooral één ding te zeggen: Let it rain!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen