Een trouwfotograaf kiezen die perfect bij je past: hoe doe je dat?

Trouwfotografen genoeg, maar hoe kies je nou de bruidsfotograaf die past bij jullie als persoon en bij jullie bruiloft? Dan draait het om meer dan alleen de mooie foto’s die hij of zij ter referentie op de website heeft staan. Ik geef jullie graag wat tips om een trouwfotograaf te vinden die ervoor gaat zorgen dat de herinneringen aan jullie trouwdag worden aangevuld met een prachtige trouwreportage en jullie nog jaren kunnen nagenieten van jullie bijzondere dag.

Trouwfotograaf kiezen

Welke stijl trouwfotografie vinden jullie mooi?

Één van de belangrijkste zaken om op te letten bij het kiezen van een trouwfotograaf is de fotografiestijl. Zo zijn er fotografen die zich erg richten op editorial trouwfotografie, waardoor je meer geposeerde foto’s en foto’s van details zult terugvinden in jullie trouwreportage. Een traditionele trouwfotograaf kenmerkt zich door een stijl waarbij de fotograaf jullie relatief veel aanwijzingen zal geven om zo tot het perfecte plaatje te komen. Dit zijn de bekende klassieke geposeerde trouwfoto’s.

Een journalistieke trouwfotograaf

Als journalistieke trouwfotograaf focus ik me juist op het vastleggen van momenten zoals ze zijn. De foto’s laten zich het best omschrijven als spontaan en ongedwongen, waardoor dit type bruidsfotograaf juist in staat zal zijn om veel bijzondere en emotionele momenten die zich op jullie trouwdag voordoen vast te leggen.

“Kun je je dat moment nog herinneren, dat we zoveel lol hadden?”, dat is wat ik graag wil dat jullie zeggen wanneer jullie een foto van jullie huwelijksdag terugzien. In plaats van: “Kun je je nog herinneren dat we dit en dat moesten doen van de fotograaf om het juiste plaatje te krijgen?” Ik wil jullie herinneringen aan de dag van de bruiloft levendig houden door momenten te ‘bevriezen’.

Een trouwfotograaf die past bij de sfeer van jullie bruiloft

De stijl van de trouwfotograaf is dus heel bepalend voor het type trouwreportage dat je zult krijgen, maar heeft ook een flinke impact op het verloop van jullie dag. Een fotografiestijl die meer geposeerd is, zal het maken van de foto’s meer aandacht en tijd vragen. Kies je voor een journalistieke trouwfotograaf, dan zal deze juist meer de natuurlijke momenten van de dag vangen, waardoor jullie als bruidspaar gedurende dag minder met de foto’s bezig zullen zijn. Het is daarom belangrijk dat jullie verwachtingen van het type trouwfoto’s en het verloop van jullie bruiloftsdag aansluit bij de stijl van de trouwfotograaf die jullie kiezen.

Trouwfotograaf kiezen

Een trouwfotograaf die past bij jullie bruiloft

Bij het zoeken naar een geschikte trouwfotograaf voor jullie bruiloft, zou ik vooral willen adviseren om veel foto’s en fotografen te vergelijken. Zo komen jullie erachter wat jullie mooi vinden en wat jullie aanspreekt. Een lichte of juist donkere nabewerking, het gebruik van natuurlijke kleuren of juist filters is heel bepalend voor de trouwreportage die jullie uiteindelijk ontvangen. Door veel materiaal te bekijken, zal de trouwfotograaf die jullie uiteindelijk kiezen, waarschijnlijk ook het best aansluiten bij de stijl van jullie bruiloft.

Een trouwfotograaf kiezen met wie je een klik hebt

Minstens zo belangrijk als de stijl van de fotograaf, is of jullie een persoonlijke klik hebben met hem of haar. Zorg er daarom altijd voor dat jullie ruim op tijd een kennismakingsgesprek inplannen met één of meerdere trouwfotografen. Tijdens dit gesprek merk je vaak snel genoeg of de trouwfotograaf bij jullie past. Je wilt op jullie trouwdag namelijk alleen maar mensen om je heen bij wie je je prettig voelt! Een fotograaf bij wie jullie je prettig voelen zal er bovendien het best toe in staat zijn om jullie als bruidspaar op jullie mooist en liefdevolst te fotograferen.

Ga op tijd op zoek naar een trouwfotograaf

Een praktische tip is bovendien om tijdig op zoek te gaan naar een trouwfotograaf voor jullie bruiloft. Populaire en goede fotografen worden vaak al ver van tevoren door bruidsparen geboekt, waardoor het kan zijn dat de fotograaf van jullie keuze niet meer beschikbaar is op jullie grote dag.

Wanneer de fotograaf geboekt is, kun je met een gerust hart overgaan op het organiseren van de details van jullie bruiloft. Een uitgeruste en ontspannen bruid en bruidegom zijn namelijk écht het allermooist om te fotograferen!

Willen jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken? Ik ontmoet jullie graag!

Perfecte trouwfotograaf kiezen

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen