Tips voor een mooie fotoreportage van je bruiloft

‘De mooiste dag van je leven’, dat is wat mensen achteraf vaak zeggen wanneer je ze vraagt naar hun huwelijksdag. Een prachtige herinnering aan een dag waar de liefde tussen jou en je partner gevierd werd met al jullie familie en beste vrienden. Om de herinneringen extra levend te houden, vervult de fotoreportage van jullie bruiloft een belangrijke rol. Ik deel graag wat tips voor voorbereidingen die jij zelf kunt treffen om de mooiste fotoreportage van je bruiloft te krijgen.

Besteed aandacht aan de details

Niets is zo jammer als een jurk die aan een plastic hanger hangt of wanneer de bruid in een oude trainingsbroek zit wanneer ze wordt opgemaakt ’s ochtends door de visagist. Kies dus voor een chique hanger en een mooie zijden ochtendjas, waarmee de details van je bruiloft helemaal tot hun recht komen in de fotoreportage. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat er tijdens de ceremonie en het diner geen snoeren en kabels achter het bruidspaar te zien zijn, of bijvoorbeeld een knalrood ‘sla in bij brand-kastje’, dat is zó zonde voor de foto’s! Zorg er daarom voor dat jullie ceremoniemeester erop let dat de achtergrond leeg is.

Tips Fotoreportage Bruiloft

Fotoreportage op verschillende trouwlocaties

Als fotograaf moet ik vaak als laatste weg en als eerste aankomen op locaties. Daarom is het handig om voor de fotograaf een parkeerplek te reserveren die dicht in de buurt van de locatie is. Ook is het leuk wanneer er ’s ochtends foto’s gemaakt worden bij zowel het aankleden van de bruid als de bruidegom. Denk daarom na over waar en hoe jullie ‘getting ready-moment’ zal zijn, zodat het voor mij als fotograaf mogelijk is om beide momenten op te nemen in jullie trouwreportage.

Zo’n ‘getting ready-moment’ is vaak een prachtig en heel waardevol onderdeel van de trouwreportage. Als journalistiek trouwfotograaf leg ik vooral op dat moment de relaties tussen de bruid, bruidegom en hun naaste familieleden en vrienden vast. Een vriendin die helpt met de jurk, een moeder die volschiet als ze haar dochter in de bruidsjurk ziet en de beste vriend die het strikje van de bruidegom nog even rechttrekt.

Zo krijg je een heel mooi verslag van de dag waarin ook de momenten waarop jullie niet samen zijn gefotografeerd zijn. Mooi om daarna van elkaar te kunnen terug zien!

Een prachtige fotorapportage van de trouwceremonie

Voor de mooiste foto’s dragen we ook tijdens de ceremonie zorg voor de details. Vraag aan jullie ceremoniemeester om ervoor te zorgen dat alle stoelen op de eerste rijen gevuld zijn, voornamelijk ook aan de zijkanten. Het is zó jammer om lege stoelen te zien op foto’s.

Geeft je vader jou weg? Dan is het mooi wanneer dit zo bewust mogelijk gedaan wordt. Bijvoorbeeld door letterlijk jouw hand aan je aanstaande te geven of doordat hij je nog een zoen of knuffel geeft. Dit levert prachtige fotomomenten op én het is een moment dat jullie nog lang bij zal blijven.

De mooiste foto’s tijdens het ja-woord

Vergeet elkaar bovendien niet aan te kijken tijdens het ja-woord. Door de zenuwen vergeten bruidsparen vaak om dit samen te beleven, terwijl júist dit moment helemaal om jullie alleen draait. De passie mag ook van het scherm spatten wanneer, na het ja-woord, jullie elkaar mogen zoenen. Een vluchtig kusje kan, maar wat is er nu mooier dan een geweldige foto van jullie eerste kus als getrouwd stel waarbij de liefde er vanaf straalt?

Met een beetje aandacht voor de details en logistiek van de bruiloft zorg je voor de finishing touch  van je de trouwrapportage. Maar het allerbelangrijkst? Zorg ervoor dat je geniet van de dag, dat jullie deze intens samen beleven en stilstaan bij hoeveel jullie van elkaar houden. Daar kan geen voorbereiding tegenop!

tips fotoreportage bruiloft

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen