Waar moet je allemaal aan denken bij een pre-wedding shoot?

Ga je binnenkort trouwen? Dan ben je misschien wel aan het nadenken over een pre-wedding shoot! Een pre-wedding shoot of loveshoot is een fotoshoot die je doet met je trouwfotograaf een paar maanden voor de bruiloft, bijvoorbeeld om je verloving vast te leggen. Het is een leuke en ontspannen manier om de trouwfotograaf beter de leren kennen. Als stel intiem zijn terwijl er foto’s van je gemaakt worden kan best even wennen zijn. Tijdens een loveshoot kun je alvast wennen aan de setting die je ook zult ervaren tijdens de fotoshoot op de bruiloft, en het is een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen. De fotoshoot is niet alleen een mooie herinnering voor later, maar de foto’s kunnen ook gebruikt worden voor een save the date kaartje, een trouwwebsite of de trouwkaart. Benieuwd naar mijn tips voor een pre-wedding shoot? Lees dan snel verder! 

Vind een passende locatie voor de loveshoot

Voor een pre-wedding shoot op een locatie zijn er eindeloos veel opties. Wil je een shoot op het strand, in het bos, in een industriële loods of toch liever in de stad? Kies voor een locatie die bij jullie pastMisschien hebben jullie een bijzondere plek, zoals de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet of de plek waar je verloofd bentJe kunt ook denken aan de rol die de omgeving speelt in jullie shootIs de locatie en de omgeving belangrijk, of wordt er in de shoot voornamelijk gefocused op jullieDaarnaast is het ook handig om de weersvoorspelling in de gaten te houden en rekening te houden met het seizoen. Heb je een buitenlocatie voor de loveshoot, maar wordt er regen voorspeld? Dan kun je beter een binnenlocatie opzoeken, of de shoot verplaatsen naar een andere dag. Heb je een loveshoot in de winter? Dan kun je denken aan een loveshoot in de winterse natuur of in je eigen huis! 

Draag kleding waar jij je goed in voelt

Wat wil je uitstralen tijdens de pre-wedding shootEen belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen als je kleding uitkiest voor de loveshoot. Wil je bijvoorbeeld heel nonchalant overkomen, intiem op de foto of wil je dat de romantiek van de foto’s afspat? Pas hier dan ook je kleding op aan. Daarnaast is het ook goed om je outfit te matchen met de locatie. Op een strand kun meer casual kleding dragen dan een pre-wedding shoot bij een kasteel. Als je de foto’s wilt gebruiken voor de save the date of de trouwkaart, is het handig om om je kleding aan te passen aan de stijl en het thema. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je comfortabel en gelukkig voelt in de outfit die je aan hebt! 

Wist je trouwens dat je naast een reguliere fotoshoot, ook een day in the life shoot kunt laten maken? Daarin gaan jullie iets uit jullie dagelijks leven samen doen. Denk aan lekker samen koken, een wandelingetje door de stad met een tussenstop op de markt, of een wijntje in je favoriete kroeg. Op die manier wordt er zonder te poseren een mooie reportage gemaakt van jullie dagelijks leven. Deze manier van fotograferen komt overeen met de wijze van fotografie tijdens het grootste gedeelte van de dag op jullie bruiloft. Niet alleen leuk voor nu, maar ook als herinnering voor later.

Neem de tijd

Als je een pre-wedding shoot wilt houden met de trouwfotograaf is het verstandig om de shoot ruim van tevoren te plannen. Dit geeft je tijd om na te denken over de outfit en de locatie. Bovendien kun je de loveshoot nog verplaatsen naar een ander moment als de weersverwachting op de dag tegenvalt. Tijdens de shoot zelf is het ook fijn om de tijd te hebben. Zorg ervoor dat je voor de loveshoot een compleet dagdeel blokt in je agenda, zodat je ontspannen kunt zijn tijdens de shoot en de fotograaf de leukste plekjes voor je kan uitzoeken! 

Wees jezelf tijdens de shoot

De laatste, en misschien wel belangrijkste tip die ik je mee wil geven is om dicht bij jezelf te blijven tijdens de pre-wedding shoot. Kies voor een locatie, een stijl en een outfit die bij jullie past. Als je kiest voor een stijl waar jullie je het meest comfortabel bij voelen, levert dat de mooiste, puurste en spontaanste plaatjes op! 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf voor een pre-wedding shoot? Laten we je wensen doornemen !

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen