Trouwdatum aankondigen. Tips & ideeën voor de save the date kaarten

Het is nog niet zo lang geleden dat je ten huwelijk gevraagd bent en jullie zijn rustig aan begonnen met het plannen van jullie bruiloft. Zoals je inmiddels in alle to-do lijstjes voor het organiseren van een bruiloft bent tegengekomen is het vinden en vastleggen van een trouwlocatie en trouwfotograaf het eerste wat je te doen staat. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat jullie trouwdatum wordt én dat jullie familie en vrienden niet iets anders plannen op die datum. Hoe kondig je op een leuke manier aan bij jullie vrienden en familie dat jullie gaan trouwen en wat de trouwdatum wordt?

Trouwdatum aankondigen tips

Wat is een save the date kaart voor jullie bruiloft?

Het is gebruikelijk om de echte trouwkaarten pas 6 tot 8 weken voor de bruiloft te versturen. Dat is natuurlijk een beetje krap om te voorkomen dat de gasten die jullie echt graag bij de bruiloft willen hebben niet net iets anders hebben gepland op die datum. Veel bruidsparen kiezen er om die reden voor om de trouwdatum al eerder te communiceren naar de gasten, bijvoorbeeld via een save the date kaart.

Zoals veel gewoonten omtrent trouwen is ook het versturen van een save the date kaart komen overwaaien uit het buitenland. Feitelijk is het vaak een simpel maar mooie kaart met daarop de aankondiging van jullie voorgenomen huwelijk en de datum van jullie trouwdag. De praktische informatie, zoals trouwlocatie, tijd waarop de gasten aanwezig dienen te zijn en eventuele huwelijkscadeautips of informatie over en van de ceremoniemeester bewaar je voor de trouwkaarten.

Het kiezen van de daggasten en versturen van de save the date-kaarten

Voor het verzenden van de save the date-kaarten voor jullie bruiloft heb je natuurlijk een gastenlijst nodig. Daarnaast is het handig wanneer je al een globaal idee hebt van de indeling van jullie trouwdag. Wie nodigen jullie uit als daggast? En wie wordt uitgenodigd voor andere momenten van de bruiloft? Bij het versturen van de save the date-kaarten is het handig als je per gast alvast kunt aangeven welk gedeelte van de dag zij vrij dienen te houden voor jullie bruiloft.

Trouwdatum aankondigen tips

Een save the date kaart met jullie foto

Hoe mooi is het om een heel persoonlijke aankondiging van jullie huwelijk te sturen door een kaart met foto te maken? Indien jullie al een trouwfotograaf op het oog hebben is een verlovingsshoot sowieso een mooie manier om alvast kennis te maken en aan elkaar te wennen. Daarnaast heb je prachtige verlovingsfoto’s om te gebruiken naar aanloop van het huwelijk, bijvoorbeeld voor de save the date kaarten.

Trouwdatum aankondigen tips

Trouwdatum aankondigen via jullie persoonlijke trouwwebsite

Liever wat minder traditioneel? Steeds vaker kiezen bruidsparen ervoor een website op te zetten over hun bruiloft. In aanloop naar de bruiloft wordt de website continu geüpdatet met nieuwe informatie voor de bruiloftsgasten. In eerste instantie dus perfect voor de huwelijksaankondiging en de aankondiging van de trouwdatum. Daarna kunnen jullie er ook andere informatie over de trouwdag op kwijt. Ook voor jullie persoonlijke trouwwebsite is het leuk om mooie (verlovings)foto’s te hebben om de sfeer van de website direct goed neer te zetten.

En, hoe gaan jullie aankondigen welke datum familie en vrienden moeten vrijhouden om jullie liefde te vieren?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Bekijk ook: