Verlovingscadeau ideeën en tips

Gaat er iemand in je familie trouwen? Of misschien wel je beste vriendin? Gefeliciteerd! Het is heerlijk om een bruiloft in het vooruitzicht te hebben en om samen met het bruidspaar te kunnen toeleven naar hun speciale dag. Misschien wil je graag iets speciaals doen om hun verloving te vieren. Een verlovingsfeest is iets wat we in Nederlands steeds vaker zien, maar lang niet alle aanstaande bruidsparen kiezen hiervoor. Een verlovingscadeau is ook leuk om te geven tijdens een dinertje met het gelukkige koppel. Maar wat kies je?

Een praktisch verlovingscadeau

Het aanstaande bruidspaar heeft zich net verloofd en is nog helemaal in de roes van het moment. Nu zijn ze er misschien nog niet zo mee bezig, maar binnenkort kan het plannen van de huwelijksdag beginnen. Het plannen van een bruiloft vraagt flink veel tijd en organisatie. Misschien kiezen ze ervoor om een professionele wedding planner in de hand te nemen om hen hierbij te helpen. Indien ze dit niet doen kun jij hen helpen door als verlovingscadeau een ‘wedding planner boek’ te geven. Er zijn verschillende websites waar je deze kunt vinden om het bruidspaar op weg te helpen met een goede checklist en een overzicht van wat er allemaal moet gebeuren.

Een idee voor een verlovingscadeau in dezelfde richting is een abonnement op een trouwmagazine of een mooi trouwboek om inspiratie uit op te doen voor hun eigen huwelijk.

Fotografie cadeau geven voor de verloving

Verlovingsshoots worden steeds populairder onder Nederlandse bruidsparen. Mooie foto’s die het bruidspaar kan gebruiken voor hun huwelijksaankondiging op social media, maar ook voor de save-the-date kaarten of om thuis op te hangen om terug te denken aan de mooie tijd rondom het huwelijksaanzoek.

Wil je een verlovingsshoot aan het bruidspaar geven als huwelijkscadeau, misschien samen met vrienden of familie? Dan is het handig om te kijken welke stijl fotograaf bij hen past. Zo heb je fotograferen die een meer traditionele stijl van fotograferen hebben; de traditionele, geposeerde loveshoots. Een andere stijl van fotograferen, die ikzelf hanteer, is de journalistieke stijl. Doel hierbij is om het aanstaande bruidspaar zo natuurlijk mogelijk te fotograferen, zonder dat ze hoeven te poseren. Ik vang met mijn camera als het ware de momenten die zich voordoen, waaruit hun liefde voor elkaar blijkt. Het liefst doe ik dit tijdens een activiteit die bij hen past; wandelen in het bos (met hond?) of terwijl ze samen aan het koken zijn, bijvoorbeeld.

Verlovingscadeau ideeën en tips

Een gepersonaliseerd verlovingscadeau

Er zijn ook veel verlovingscadeaus te bedenken die gepersonaliseerd zijn. Aangezien de bruid misschien wel van achternaam gaat veranderen, draait het huwelijk voor het bruidspaar ook echt om de ‘Mr en Mrs’. Verlovingscadeaus met namen en initialen zijn vaak dan ook een leuk idee. Zo kun je het aanstaande bruidspaar bijvoorbeeld al een gastenboek voor de bruiloft cadeau doen met op de voorkant hun namen, of een gepersonaliseerde badjas die zij tevens kunnen dragen op de ochtend van de bruiloft.

Ook leuk: een kledinghanger met daarin een gravure: de naam van de bruid of bruidegom, de datum van de bruiloft en initialen van het bruidspaar, of misschien ‘bruid’ of ‘bride’. De hanger kan vervolgens gebruikt worden om de trouwjurk of het trouwpak aan op te hangen (mooi voor de trouwfoto’s!) op de dag van de bruiloft.

Wat je ook als verlovingscadeau geeft, het feit dat je hier over hebt nagedacht is voor het bruidspaar vaak al bijzonder genoeg.

Verlovingscadeau ideeën en tips

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen