Inspiratie voor bruidsfoto locaties

Een fotolocatie vinden voor jullie bruiloft die perfect bij jullie past kan een flinke zoektocht zijn. Als bruidsfotograaf kom ik op veel locaties en vaak kan ik bruidsparen daarin dan ook goed adviseren. Hierbij mijn tips en inspiratie voor bruidsfoto locaties.Inspiratie bruidsfoto locatie

Welke sfeer bruidsfoto’s past bij jullie?

De belangrijkste vraag om te stellen is welke sfeer jullie graag terugzien in de foto’s van jullie bruiloft. Hebben jullie een bepaald thema in gedachten voor de bruiloft zelf? En leent de trouwlocatie zich misschien wel perfect voor de fotomomenten tijdens jullie bruiloft? Misschien houden jullie van het strand, de natuur, een heel luxe of misschien juist een industriële sfeer? Zo kan een mooi landgoed of kasteeltje erg voor de hand liggen, terwijl het havengebied in Rotterdam of een oude loods een sfeer kunnen geven die beter bij jullie als bruidspaar past.

Welke trouwlocatie hebben jullie op het oog?

Voor het maken van de trouwfoto’s moeten we ook rekening houden met de logistiek en planning van de dag. Liggen de trouwlocatie en de fotolocatie die jullie op het oog hebben ver uit elkaar? Dan zullen we redelijk veel tijd voor fotografie moeten inplannen op de dag van de bruiloft. Misschien leent de trouwlocatie zelf zich wel heel goed voor het fotomoment, of is er in de buurt een fotolocatie die perfect aansluit.

Praktische tips voor het vinden van een fotolocatie

Willen jullie graag bruidsfoto’s in de natuur? Houd er dan rekening mee dat je op hakken niet zo makkelijk loopt in bijvoorbeeld een grasveld. Het is zo zonde voor de foto’s wanneer jullie je nét niet comfortabel genoeg voelen. Ook op een regenachtige dag wil je met je witte jurk het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van modder blijven.

Om die reden neigen sommige bruidsparen naar een binnen locatie. Toch raad ik dit het liefst af, tenzij het écht niet anders kan. Binnen zijn we vaak erg beperkt vanwege het licht en de omgeving, en bovendien doen zich minder vaak spontane momenten voor die juist voor de mooiste bruidsfoto’s zorgen. Dus tenzij het écht met bakken uit de hemel komt of jullie een daadwerkelijk prachtige binnen locatie hebben gevonden waar het licht ook nog eens fantastisch is, zou ik zeker aanraden om buiten een mooie plek te zoeken. En dan zijn er natuurlijk ook altijd nog de diehard bruidsparen die gewoon in de stromende regen volop van elkaar genieten!

nspiratie bruidsfoto locaties
Daarnaast raad ik altijd aan om de locaties ook te bezoeken in het seizoen dat jullie willen gaan trouwen. Een locatie kan er in de herfst of winter heel anders uitzien dan in de lente of zomer wanneer jullie bruiloft gepland is.

Ik help jullie graag met inspiratie voor bruidsfoto locaties voor jullie bruiloft! In een kennismakingsgesprek adviseer ik jullie er graag over. Zo vinden we fotolocaties die perfect aansluiten bij jullie als bruidspaar en de sfeer van jullie bruiloft!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kenninsmaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen