Tips voor een loveshoot in de winter

Verloofd? Of gewoon graag jullie liefde voor elkaar vastleggen in een serie romantische foto’s? Bij een loveshoot zijn mensen vaak snel geneigd om te denken aan een lente-achtige of zomerse setting. Dat terwijl juist een loveshoot in de winter prachtige, romantische beelden oplevert! Ik geef je als fotograaf graag mijn tips voor een loveshoot in de winter.

Een loveshoot in de winterse natuur

Wanneer is de natuur romantischer dan in de winter? Er hoeft absoluut geen sneeuw te liggen voor een romantische omgeving: het groen van de sparren en dennen, het hout, een laagstaande zon… de natuur in de winter is knusser dan je denkt! Bijkomend voordeel is dat deze plekken in de winter vaak rustiger zijn, wat onze winterse loveshoot natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Tips voor loveshoot in de winter

Kleding voor een loveshoot in de winter

Een loveshoot kun je natuurlijk doen in alle kleding; zolang jullie je er comfortabel in voelen en ‘jezelf’ kunnen zijn, kan ik mooie foto’s maken. Wil je graag iets specialers? Dan creëer je een romantische sfeer die past bij een loveshoot in de winter door bijvoorbeeld een bontjasje of -stola aan te trekken over een romantische jurk. Zo krijg je het niet koud én creëren we direct een winterse sfeer. Leuke truien, dikke sjaals, muts en handschoenen doen het ook erg goed op de foto! Een ‘gewone’ winterjas echter wat minder.

Activiteiten voor een romantische loveshoot in de winter

Als journalistiek fotograaf leg ik bestaande momenten vast. Dat houdt in dat we júist niet gaan poseren, maar dat ik jullie op een natuurlijke manier fotografeer. Dat kan zijn tijdens een boswandeling, maar ook bij het drinken van een mok warme chocolademelk bij een haardvuur of terwijl we uitwaaien op het strand, om maar een paar ideeën te noemen. Er zijn genoeg activiteiten te verzinnen die passen bij jullie als koppel en die uitermate geschikt zijn als setting voor een romantische én journalistieke loveshoot in de winter.

Tips voor loveshoot in de winter

Loveshoot aan huis

Een ander gaaf idee voor een loveshoot in de winter is een loveshoot aan huis terwijl jullie van het samenzijn genieten. Voer samen een mooi gesprek bij de open haard met je favoriete lazy-sunday trui aan en een mok warme choloademelk in je handen. Kook jullie lekkerste wintermaaltijd onder het genot van een wijntje en borrelhapje. Of voor de gene die het graag nog wat intiemer willen: laat de meest romantische foto’s maken terwijl jullie bij kaarslicht knuffelen in bed. Door de loveshoot aan huis te maken worden de foto’s persoonlijk en zijn ze een mooie weergave van dit moment uit jullie leven.

Enne, bijkomend voordeel: binnen is het lekker warm 😉

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die een loveshoot kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen