Hoe gebruik je Instagram om jouw bruiloft te plannen?

Naast Pinterest is Instagram hét inspiratieplatform voor aanstaande bruiden. Wanneer je een bruiloft aan het plannen bent, kun je geen inspiratie genoeg hebben. Foto’s van de trouwjurk, het bruidskapsel maar ook de bruiloftsdecoratie, de trouwceremonie en de trouwreportage: de mappen op je laptop puilen uit van de mooie beelden die samen het moodboard voor jouw bruiloft vormen. Er zijn een aantal simpele manieren om Instagram op een handige manier te gebruiken bij het plannen van je bruiloft. Ik deel ze graag!

Hoe gebruik je Instagram om je bruiloft te plannen

Volg trouw hashtags op Instagram

Naast accounts kun je op Instagram ook hashtags volgen. Handig om nieuwe inspiratie te vinden voor de bruiloft! Zeker wanneer je al weet of jullie de bruiloft in een bepaald thema willen houden of misschien zelfs in een bepaald land kun je op die manier foto’s die andere mensen posten over dit onderwerp in jouw overzicht (ofwel feed) laten verschijnen.

Hoe je dat doet? Zoek in de zoekbalk in Instagram op de hashtag waar je interesse in hebt (of klik op een hashtag bij een post), klik vervolgens op ‘Tags’ en vervolgens kun je bovenaan klikken op ‘Volgen’. Zo simpel als wat!

Welke trouwhashtags volgen op Instagram?

Mijn favoriete hashtags om te volgen zijn: #journalistieketrouwfotografie en #journalistiekebruidsfotografie, dat is namelijk mijn stijl van fotograferen. Zo kun je een hashtag vinden voor allerlei stijlen voor fotografen, bruiloftsdecoratie en zelfs de bruiloftsgasten!

Het opslaan van je trouwinspiratie op Instagram

Sinds enige tijd heeft Instagram een functie toegevoegd waarmee je foto’s van andere mensen kunt opslaan. Dat doe je door op de ‘save button’ rechtsonder een foto te klikken. Je opgeslagen afbeeldingen vind je vervolgens makkelijk terug door op je eigen account rechtsboven op de drie streepjes te klikken en vervolgens op ‘Opgeslagen’. Je kunt ook verschillende mapjes aanmaken, zodat je de inspiratie voor de trouwjurk, de bruiloftsdecoratie en het trouwfeest bijvoorbeeld gescheiden kunt bewaren.

Trouwfoto's Instagram opslaan

Volg trouwleveranciers op Instagram

Je kunt jouw favoriete trouwleveranciers natuurlijk gaan volgen op Instagram voor de nodige inspiratie. De Instagramaccounts van deze leveranciers kun je zien als hun portfolio voor potentiële klanten. Je kunt hier dus naar hartenlust scrollen en ontdekken zodat je kunt beslissen welke leveranciers passen bij jouw stijl en bruiloft.

Accounts van mijn favoriete trouwleveranciers

Op zoek naar trouwinspiratie op Instagram van Nederlandse bodem? Te Leuk Trouwen (@teleuktrouwen) deelt foto’s van trendy en unieke Nederlandse bruiloften; perfect om inspiratie op te doen voor locaties, decoratie en een thema voor je eigen bruiloft. Style me pretty (@stylemepretty) is een internationale trouwblog. Op hun Instagram-account komen vooral mooie lichte kleuren voorbij waardoor het een perfect trouw Instagram-account is wanneer je jouw bruiloft graag een romantische touch wilt geven. Op het Britse @rockmywedding vind je veel trouwinspiratie waar de warmte vanaf spat. Ben je een minimalistische bruid die houdt van klassiek, simpel en een prachtige Instagram feed? Dan is @wildatheartbridal, een bruidsmodezaak in Nijmegen, hét Instagram account voor jou om te volgen voor trouwinspiratie!

En natuurlijk kun je mij ook volgen op Instagram en zo inspiratie op doen voor de fotografie op jullie bruiloft. Ik vind het altijd leuk om te zien wie mijn aanstaande bruidsparen zijn en bovendien kan ik me zo goed inleven in jullie stijl en belangrijke personen!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen