Mijn favoriete foto’s van de voorbereiding van de bruid

Je trouwdag begint natuurlijk al op het moment dat je wakker wordt. Na maanden van voorbereiding is de grote dag nu dan echt aangebroken. Je wilt natuurlijk dat er niets verkeerd gaat en dat je een beetje nerveus en gespannen wakker wordt was daarom ook te verwachten.

Mijn favoriete foto's van de voorbereiding van de bruidGelukkig heb je van tevoren alles in detail besproken met je ceremoniemeester en trouwfotograaf. Die laatste is er natuurlijk om achteraf een mooie impressie te hebben van de dag, de bijzondere (en spontane!) momenten, de emoties en de sfeer. En die foto’s beginnen natuurlijk bij de voorbereidingen van de bruid: het moment waarop de gezonde spanning en verwachtingen voelbaar in de lucht hangen. Hierbij mijn favoriete foto’s van de voorbereidingen van de bruid en bijbehorende tips!

Voorbereidingen treffen als bruid op je trouwdag: waar doe je dat?

Misschien sta je er niet zo bij stil waar jij je als bruid gaat aankleden en opmaken voor de trouwdag, maar dit is heel bepalend voor de foto’s. Zo kan een slaapkamer al snel donker zijn en erg vol worden wanneer er meerdere mensen aanwezig zijn.

Een ruime, lichte kamer is daarom ideaal wanneer je graag mooie foto’s van de voorbereiding van de bruid wilt. Een woonkamer is vaak geschikt, of misschien wil je het luxer aanpakken en kies je voor een mooie hotelkamer?

Mijn favoriete foto's van de voorbereiding van de bruidDenk er ook aan dat de ruimte uitstraalt wat jij graag wilt. Het is natuurlijk mooi om dingen te fotograferen zoals ze zijn, maar een opgeruimde kamer staat vaak toch nét even wat mooier en rustiger op de foto’s van de voorbereidingen van de bruid. Ontstaat er chaos en ‘’rommel’’ door alle spullen van de visagist? Dit is ‘’rommel’’ die bij de dag hoort, en is dus geen probleem. Juist leuk om in de foto’s mee te nemen!

Wat doe je aan tijdens het doen van de bruidsmake-up?

Heb je iemand die jouw bruidsmake-up en bruidskapsel komt doen of doe je dit zelf? In beide gevallen doe je dit op het moment dat je nog niet je trouwjurk aan hebt (we weten immers allemaal dat je make-up en een smetteloos witte jurk beter zo lang mogelijk zo ver mogelijk bij elkaar vandaan kunt houden ?).

Op dat moment word je als bruid dus gefotografeerd terwijl je iets anders aan hebt. Ondanks het feit dat ik het helemaal begrijp dat de joggingbroek van je aanstaande absoluut het állerlekkerst zit, staat het op de foto toch net iets mooier wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een satijnen of kanten kamerjasje.

Mijn favoriete foto's van de voorbereiding van de bruidWie helpt de bruid bij het aantrekken van de trouwjurk?

Het aantrekken van de trouwjurk is vaak een emotioneel moment. Voor de bruid, maar vooral ook voor de moeder van de bruid en aanwezige vriendinnen. Ineens wordt het allemaal wel heel echt! Dit is prachtig om te fotograferen en van veel bruiden hoor ik dat deze foto’s voor hen ook heel dierbaar zijn om op terug te kijken na de bruiloft.

Daarom is het goed om na te denken over wie je graag wilt dat aanwezig zijn op dit moment. Je (schoon)moeder en getuige? De bruidsmeisjes? Je zus, een tante met wie je een bijzondere relatie hebt of een goede vriendin? Zij kunnen je vervolgens ook helpen met bijvoorbeeld het dichtdoen van de knoopjes van je trouwjurk of het draperen van je sluier.

Mijn favoriete foto's van de voorbereiding van de bruidMet een beetje voorbereiding zorg je ervoor dat de foto’s van het aankleden van de bruid niet alleen de start van de mooiste dag van je leven vastleggen maar dat ze tevens de emotie vangen tussen jou en de belangrijkste vrouwen in jouw leven. Een intiem en speciaal moment waaruit veel liefde spreekt!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen