Originele ideeën voor de trouwreceptie

Willen jullie graag een trouwreceptie houden maar krijg je de bibbers van het traditionele handen schudden onder genot van koffie met cake? Gelukkig zijn er veel alternatieve opties voor een moderne trouwreceptie die helemaal past bij jullie stijl en huwelijksdag!

Een high tea trouwreceptie

Een populair alternatief voor de traditionele trouwreceptie is een high tea. Onder het genot van heerlijke hapjes kan het bruidspaar rondlopen en spreken met hun gasten. Ook wanneer er veel kinderen aanwezig zijn op een bruiloft is een high tea vaak een uitstekend idee omdat er niet hoeft te worden gewacht in een rij en het feliciteren op een wat meer ongedwongen manier zal gaan.

Originele-ideeën-trouwreceptie

Roulatie in zitplaatsen tijdens het trouwdiner

Hebben jullie geen zin in een trouwreceptie maar wil je wel graag meerdere gasten wat uitgebreider spreken? Dan kun je ervoor kiezen om tussen de gangen van het trouwdiner te wisselen van zitplaatsen. Zo komt iedereen naast telkens nieuwe mensen te zitten, waardoor zowel het bruidspaar als de bruiloftsgasten met meerdere mensen spreken.

Cocktailreceptie of Borrel

Een trouwreceptie wordt direct al een stuk hipper wanneer je de brave koffie en thee vervangt door een borrel. Je kunt dit zo uitgebreid doen als je zelf wilt, bijvoorbeeld ter vervanging van het diner door een groot buffet neer te laten zetten of enkel als toost met wat kleine hapjes. Of vervang de traditonele bruidstaart voor het aansnijden van een mooi stuk iberico ham . Ook bij de borrel of cocktailreceptie is het grote voordeel dat het bruidspaar zich onder de gasten kan mengen zodat er geen lange felicitatierij gevormd hoeft te worden. Je maakt het geheel ook wat informeler met statafels.

Originele-ideeën-trouwreceptie

Wat doe je met de huwelijkscadeaus zonder receptie?

De trouwreceptie is altijd bij uitstek het moment om de huwelijkscadeaus in ontvangst te nemen. Kiezen jullie ervoor om geen receptie de houden dan zul je moeten nadenken over hoe de cadeaus dan in ontvangst te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeautafel (en laat een notitie maken van welk cadeau van welke gast afkomstig was). Of loop gewoon zelf een rondje langs al je gasten.

Originele-ideeën-trouwreceptie

Fotografie tijdens de trouwreceptie

Een alternatieve trouwreceptie waarbij gasten rondlopen en het bruidspaar zich onder hen mengt biedt bovendien een mooie gelegenheid voor mij als trouwfotograaf. De spontane momenten die ik graag fotografeer doen zich veel sneller voor op het moment dat iedereen zich vermaakt dan wanneer mensen in een lange rij staan te wachten. Als journalistiek trouwfotograaf juich ik de wat lossere stijl trouwrecepties dus alleen maar toe. Hoewel alle felicitatieknuffels natuurlijk wel een feest blijven om vast te leggen!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen