Social media op de bruiloft

Een etiquette klinkt je misschien ouderwets in de oren, maar juist door alle technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het weer actueler dan ooit. Want hoe ‘hoort’ het eigenlijk anno nu? En moet je zelf een etiquette opstellen voor de gasten van je bruiloft over hoe er omgegaan wordt met telefoons en social media op je bruiloft?

Een ‘unplugged’ bruiloft

Het kan heel zonde zijn wanneer de gasten al foto’s van jullie bijzondere dag online hebben gedeeld voordat je zelf de kans hebt gehad om dat te doen. Daarom kun je ervoor kiezen om een ‘offline’ bruiloft te geven, waarbij jullie gasten vragen om hun telefoon gedurende de dag lekker uit te laten staan zodat er geen social media gebruikt wordt op je bruiloft. Je kunt dit al op jullie uitnodiging vermelden en tijdens de dag zelf aangeven via een bordje bij de ingang.

Social media op de bruiloft

Een speciale hashtag voor social media op de bruiloft

Het kan ook heel leuk zijn om social media op je bruiloft te omarmen, maar er wel iets speciaals van te maken. Het is nu eenmaal van deze tijd en hoe leuk is het om door een ‘online album’ te scrollen om zo te zien hoe jullie gasten de dag beleefd hebben? Door een hashtag voor jullie bruiloft te verzinnen met bijvoorbeeld jullie namen en dit op mooie borden te vermelden, zorg je voor één groot verzamelalbum.

Deel foto’s met de gasten na afloop van jullie bruiloft

Kiezen voor een tussenweg is ook een optie. Laat jullie gasten weten dat er tijdens de dag door een professionele fotograaf mooie foto’s worden gemaakt en dat een selectie hiervan na de bruiloft beschikbaar zal zijn om te delen op social media. Zo houd je zelf de regie in handen welke beelden er online verschijnen én voorkom je dat de gasten op de bruiloft veel met hun telefoons in de weer zijn en social media gebruiken op de bruiloft zelf. Je kunt alsnog een speciale hashtag gebruiken en ervoor zorgen dat de gasten foto’s waar zij zelf op staan toegestuurd krijgen na jullie bruiloft.

Social media op de bruiloft

Voorkom storend gebruik van social media op de bruiloft

Als fotograaf ben ik altijd heel blij wanneer het bruidspaar ervoor kiest om bruiloft zonder social media en telefoons te houden. Ze kunnen namelijk veel ‘perfecte’ fotomomenten verstoren. Zeker tijdens de ceremonie is het zó zonde wanneer er telefoons in beeld zijn omdat mensen zelf graag foto’s maken van het bruidspaar. Ik raad jullie dan ook echt aan om in ieder geval tijdens deze speciale momenten een no-phone policy te hanteren.

Op die manier kunnen jullie en jullie gasten volop genieten van het moment en kan ik de mooiste foto’s maken.

Social media op de bruiloft

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen