Tips voor originele huwelijkscadeaus

Het uitzoeken van een huwelijkscadeau kan nogal eens voor wat hoofdbrekens zorgen. Want hoe kies je een cadeau waar je het bruidspaar blij mee maakt en dat het liefst ook nog persoonlijk en origineel is? Ik geef je graag wat tips voor het uitzoeken van een origineel huwelijkscadeau voor je familielid, vriendin of collega.

Huwelijk cadeau tips

De envelop: geld als huwelijkscadeau

Veel bruidsparen zetten een ‘envelopje’ als huwelijkscadeau tip op de uitnodiging voor hun bruiloft, wat zoveel betekent als dat ze graag geld ontvangen ter compensatie van de kosten die zij maken bij het organiseren van de bruiloft. In feite heel begrijpelijk, maar misschien geef je liever een ‘echt’ cadeau of iets dat wat meer persoonlijk is. Wat doe je dan? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geld te geven en met een groep vrienden of familie nog een origineel huwelijkscadeau samen te geven. Op die manier doe kun je beiden doen.

Hoe geef je op een leuke manier geld als huwelijkscadeau?

Je kunt er ook voor kiezen om het geld op een originele manier te verpakken. Dus niet in een simpele envelop met de naam van het bruidspaar erop geschreven, maar op een wat meer ludieke manier. Zo kun je bijvoorbeeld een fotolijstje met een foto van jou met het bruidspaar en een briefje geld geven. Of je geeft een doos met een verwensetje om na te genieten van de bruiloft, met bijvoorbeeld een heerlijk badsetje van Rituals waaraan je het geld dat je cadeau wilt doen aan toevoegt.

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Een vraag waar veel mensen mee lopen: hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Veel mensen zijn onzeker over of ze niet te weinig geld geven als huwelijkscadeau. Toch moet je vooral een bedrag geven dat jij kunt missen. Het bruidspaar wil graag dat je bij hun huwelijk aanwezig bent, daarom hebben ze je uitgenodigd! Hieronder toch wat richtlijnen voor het geven van geld als huwelijkscadeau:

  • Een collega of kennis: €20 tot €50
  • Familie en vrienden: €35 tot €75
  • Naaste familie en goede vrienden: €50 tot €150

 

Tip voor een persoonlijk huwelijkscadeau: de tijdscapsule

Persoonlijke huwelijkscadeaus zijn altijd speciaal om te krijgen. Een heel leuk voorbeeld dat ik enige tijd geleden tegenkwam op een bruiloft die ik fotografeerde is een ‘tijdscapsule’. Het idee is om bijvoorbeeld een koffer, of een ander mooi object om dingen in te verzamelen, neer te zetten op de bruiloft. Vervolgens leg je kaartjes neer met verschillende mijlpalen van het huwelijk, dus bijvoorbeeld 1, 5, 12.5 jaar, et cetera. Iedere gast kan wensen, tips en ideeën voor deze mijlpalen opschrijven.

Om het extra leuk te maken kun je bijvoorbeeld ook een krant van die dag toevoegen, een bloem uit het boeket van de bruid, of een mooie fles wijn uit het trouwjaar.

Tips voor originele huwelijkscadeau

Tip voor een origineel huwelijkscadeau: een live painter

Op een bruiloft die ik fotografeerde was een live painter aanwezig. Deze schilder maakte live een schilderij van de bruiloft, dat het bruidspaar direct na afloop van de dag mee naar huis kon nemen. Super origineel en een prachtig aandenken aan een speciale dag!

Tips voor originele huwelijkscadeau

Trouwfotografie geven als huwelijkscadeau

Wil je wel graag bijdragen aan de bruiloft maar liever geen geld geven? Het gebeurt regelmatig dat bijvoorbeeld de ouders de trouwfotografie cadeau doen aan het bruidspaar. Een tip hierbij is wel om het bruidspaar zelf de trouwfotograaf te laten uitzoeken, zodat je zeker weet dat de stijl van de trouwfotografie ook past bij het bruidspaar.

Ook kan het leuk zijn om bijvoorbeeld het trouwalbum te geven als huwelijkscadeau of om waardebonnen cadeau te doen op de trouwdag waarmee de newly weds na de bruiloft een mooie foto van de bruiloft kan laten afdrukken om aan de muur te hangen.

Een fles champagne voor tijdens het uitpakken van de cadeaus

De laatste originele huwelijkscadeau tip is het geven van een goede fles champagne aan het bruidspaar. Zeg hen jullie cadeau als eerste te openen: zo hebben ze een feestelijke fles champagne om te drinken tijdens het openen van de huwelijkscadeaus!

En, welk huwelijkscadeau geef jij het bruidspaar? Ik hoop dat ik je met deze huwelijkscadeau tips een beetje inspiratie heb kunnen geven.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen