Trouwen in de herfst

De maanden mei tot en met augustus staan bekend als het typische ‘trouwseizoen’. De grotere kans op mooi weer en het romantische tintje van de lente spreekt veel bruidsparen aan. Ieder seizoen heeft natuurlijk haar eigen charme en trouwen in de herfst of trouwen in de winter is vaak dan ook prachtig. Kies voor een seizoen dat past bij jullie als bruidspaar: zijn jullie nooit zo’n fan van warme zomerdagen maar genieten jullie juist van boswandelingen met gekleurde bladeren en van avonden op de bank met tikkende regen tegen het raam? Dan past trouwen in de herfst misschien wel veel beter bij jullie!

Waarom trouwen in de herfst

De herfst doet sommigen misschien vooral denken aan regenachtige, donkere dagen. Maar juist de warme kleuren van de herfst bieden een decor dat heel knus is. De kastanjes en dennenappels, de laag staande zon en gekleurde bladeren geven enorm veel sfeer aan jullie herfstbruiloft.

Een bijkomend voordeel van trouwen in de herfst is dat het, we zeiden het al, laagseizoen is voor bruiloften. De kans dat jullie droomlocatie en favoriete trouwfotograaf nog beschikbaar zijn op jullie voorkeursdatum is daarom vaak ook wat groter.

Trouwfotografie in de herfst

Als trouwfotograaf ben ik dol op herfstbruiloften. De zon is mooi zacht en je krijgt vaak een mooie speling van het licht met de bladeren. Zoals ik al schreef is de sfeer in de herfst vaak heel warm en knus, wat natuurlijk perfect aansluit bij het romantische karakter van een bruiloft. Trouwfoto’s maken in de natuur sluit hier dan ook heel mooi op aan, want de natuur in de herfst is prachtig!

Wel moeten we qua draaiboek natuurlijk rekening houden met het moment waarop we de trouwfoto’s gaan maken. De dagen zijn in de herfst al wat korter en ook binnen is er minder licht. Ook bij het kiezen van de locatie voor de trouwfoto’s moeten we hier goed rekening mee houden. De trouwfotograaf kan jullie daarin goed adviseren.

trouwen-in-de-herfstRegen op je herfstbruiloft

Regen staat voor veel bruidsparen gelijk aan een rampscenario. Natuurlijk hoop je op lekker weer, maar in Nederland moeten we er altijd rekening mee houden dat het kan regenen. Of je nu in de lente, zomer of herfst trouwt: regenen kan het altijd.

Natuurlijk heb je tijdens een herfstbruiloft wel iets meer kans op regen. Voor de trouwfotografie hoeft regen niet zo’n probleem te zijn, het kan namelijk prachtig zijn op foto’s. Ook worden de kleuren in de natuur vaak nog intenser, wat mooie plaatsjes oplevert. Als trouwfotograaf ga ik vaak creatief om met regen. We kijken wat we kunnen tussen de buien door en ook trouwfoto’s met paraplu’s leveren vaak hele leuke plaatjes op. Stopt het nou écht niet met gieten? Dan is het wel handig als we een overdekte locaties voor de trouwfoto’s achter de hand hebben.

Trouwlocaties voor een herfstbruiloft

Waar je bij een lente– of zomerbruiloft misschien een mooie tuin vol bloemen en groen wilt, is het ook slim om na te denken of en op welke manier je de herfst zou willen terug zien in jullie trouwlocatie. Welke onderdelen van de huwelijksdag plannen jullie buiten en welke onderdelen binnen? Daarnaast wil je voor een herfstbruiloft misschien meer knusse, herfstige elementen terug zien in de trouwlocatie en de decoratie, zoals bijvoorbeeld een haardvuur of schapenvachten.

Mijn advies is dus om vooral verder te kijken bij het organiseren van jullie bruiloft. Trouw niet in het voorjaar of het begin van de zomer omdat dat nu eenmaal ‘hoort’ bij een bruiloft. Voor een echt unieke en persoonlijke bruiloft kun je er namelijk het best voor zorgen dat óók het seizoen helemaal bij jullie past.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen