Fotoshoot van raambezoek in Coronatijd

Een fotoshoot in Coronatijd

Leuk is het zeker niet, maar uniek kunnen we deze Coronatijd wel noemen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zit iedereen verplicht zo veel mogelijk binnen. Als journalistiek fotograaf jeuken m’n handen om juist deze tijd, waarin we met het gezin thuiszitten en aan allerlei maatregelen moeten voldoen, te fotograferen. Je zou misschien denken dat dat nu even niet kan.. Maar er zijn nog genoeg manieren waarop dat wél kan. Zoals door het raam en op (ruim) 1,5 meter afstand! En als je vanuit die mogelijkheden denkt, hoé tof is het dan als je dit moment in de tijd, dat zéker de geschiedenisboeken gaat halen, vast laat leggen van jouw gezin.

 

Op raambezoek

Er zijn vele verdrietige kanten aan het coronavirus. Op de eerste plaats natuurlijk alle mensen die er ziek door worden, of mensen in hun omgeving verliezen. Maar daarnaast de knuffels die we missen, het gebrek aan fysiek contact, het verplicht binnen zitten, de financiële gevolgen en bedrijven en zzp-ers die het zwaar hebben. Maar gelukkig ontstaan er ook mooie dingen, zijn mensen liever voor elkaar, en wordt er naar mogelijkheden gezocht om toch contact met elkaar te hebben. Zoals een raambezoek. Zo ging ik tweede paasdag met dit gezin mee naar een raambezoek bij oma. Natuurlijk bleef ik op (ruim) 1,5 meter afstand van het gezin, en fotografeerde ik oma alleen door het raam. Ze vond het fantastisch om haar achterkleinkind (en kleinkinderen natuurlijk ;-)) Op deze manier toch even te kunnen zien en te kunnen verwennen met een kop soep!

 

fotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijd fotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijd fotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijd fotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijdfotoshoot raambezoek in coronatijd

Wil je dierbare fotoreportage van deze unieke tijd?

Boek een fotoshoot tegen actietarief!

Ingeborg van Bruggen

Eerder gemaakte fotoshoots: