Bruiloft in industriële sfeer

Natuurlijk wil je graag een romantische bruiloft, maar dat houdt niet in dat ieder bruidspaar houdt van de ‘typisch’ romantische styling waar je al snel aan denkt. Er zijn gelukkig veel manieren om jullie bruiloft typerend te maken voor jullie als bruidspaar. Zijn jullie bijvoorbeeld een wat stoerder, lekker down-to-earth stel? Dan is een bruiloft in industriële sfeer misschien wel helemaal jullie ding.

Bruiloft industriële sfeer

Industriële trouwlocaties

Locaties met een industriële uitstraling kunnen op hun eigen manier heel sfeervol zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een loods of fabriekshal; staal, beton of juist bakstenen doen het vaak goed en creëren precies die sfeer die je zoekt voor je industriële bruiloft. Met een beetje decoratie tover je dit soort ruimtes om tot een eigentijdse, industriële trouwlocatie met een romantische touch.

Bruiloft industriële sfeer

Industriële bruiloftstyling

Hoe pak je dat aan, die styling van je bruiloft in industriële sfeer? Het gevaar met dit soort locaties is namelijk dat ze door hun ruimtelijkheid en materialen wat kil kunnen overkomen. Grote vazen met daarin ‘wilde’ bloemen (die bijvoorbeeld doen denken aan een veldboeket) of bruiloftsdecoratie zonder bloemen maar met bijvoorbeeld alleen groene takken passen vaak mooi bij een bruiloft in industriële sfeer.

Één van de bruidsparen waar ik de trouwfotografie voor mocht doen, koos juist voor ene meer bohemian gevoel voor hun industriële bruiloft. Dit deden ze met grote perzische tapijten, huiskamerlampen, planten en gezellige lichtslingers. Zo creëer je een knus huiskamergevoel in een ruige ruimte.

Wat bovendien ook erg mooi kan zijn, is om te werken met linten en doeken. Fragiele materialen contrasteren mooi met het rauwe van de industriële trouwlocatie en zeker wanneer je ze vanaf het plafond drapeert geeft dit een romantisch effect.

Bruiloft industriële sfeer

Industriële trouwfotolocatie

Het voordeel van een bruiloft in industriële sfeer is dat de trouwlocatie van zichzelf vaak al een prachtige uitstraling heeft. Het is vaak dan ook niet nodig om een aparte locatie op te zoeken voor de trouwfoto’s. Bovendien werk ik, als journalistiek trouwfotograaf, het liefst met ‘bestaande’ momenten. Dus zonder te poseren en situaties te ‘creëren’. Zo vangen we echte momenten van jullie industriële bruiloft!

Met stalen trappen, onbewerkte en rauwe muren en grote ruimten resulteert dit in een prachtige, stoere trouwreportage waarin jullie trouwkleding geweldig afsteekt tegen de omgeving!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen