Kennismakingsgesprek met je trouwfotograaf

Hebben jullie een trouwfotograaf gevonden voor jullie grote dag, of inmiddels een short-list opgesteld van de grootste favorieten? Dan is een kennismakingsgesprek met de trouwfotograaf vaak de volgende stap. Zelf heb ik altijd een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met bruidsparen, voornamelijk zodat we elkaar beter kunnen leren kennen. Ik vertel je graag vanuit mijn ervaring als trouwfotograaf hoe zo’n gesprek verloopt en wat je kunt doen om je erop voor te bereiden.

Kennismakingsgesprek met je trouwfotograaf

Het doel van het kennismakingsgesprek met de trouwfotograaf

Voor mij als trouwfotograaf is het kennismakingsgesprek met het bruidspaar van onschatbare waarde. Niet alleen is het fijn om een beter beeld te hebben bij jullie, maar op die manier krijg ik ook een beter inzicht in welke thema’s een belangrijke rol spelen in jullie ‘liefdesverhaal’ en welke personen belangrijk zijn in jullie leven. Met deze informatie kan ik ervoor zorgen dat ik op de bruiloft extra aandacht besteed aan momenten waarin dit duidelijk naar voren komt. Zo past de uiteindelijke trouwreportage nóg beter bij jullie als stel. Ook bekijken we samen alvast de keuze en mogelijkheden voor het trouwalbum: ik kan jullie verschillende voorbeelden, materialen en coatings laten zien.

 

Wat zoeken jullie in bruidsfotografie?

De belangrijkste vraag om jezelf te stellen ter voorbereiding op het gesprek met je trouwfotograaf is “wat zoeken jullie in bruidsfotografie?”. Hebben jullie bewust gekozen voor een bepaalde fotografiestijl (in mijn geval de journalistieke stijl), of spreken de foto’s jullie om een andere reden bijzonder aan?

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jullie het belangrijk vinden dat er veel momenten vastgelegd worden, het verloop van de dag er goed in terug te zien is, of omdat jullie geen zin hebben om heel de dag te poseren. Ook is het belangrijk om te hebben nagedacht over welk budget jullie hebben voor de fotografie van jullie trouwdag en dat jullie op de hoogte zijn van de prijzen voor trouwfotografie.

Kennismakingsgesprek trouwfotograaf

Het dagprogramma en de trouwfotograaf

Ter voorbereiding op het kennismakingsgesprek met de trouwfotograaf is het bovendien fijn wanneer jullie al een globaal dagprogramma hebben opgesteld. Daar kan ik als trouwfotograaf ook heel goed bij helpen en in mijn kennismakingsgesprekken met bruidsparen is dit dan ook een belangrijk onderdeel. Ik heb inmiddels zoveel bruiloften meegemaakt dat ik hier goed in kan adviseren en meedenken.

 

Zo kunnen we tijdig kijken naar wat jullie wel en niet willen laten fotograferen, op welk moment en hoe dit qua tijdsplanning in de dag past. Zo kan het bijvoorbeeld heel leuk zijn om het aankleedmoment van zowel de bruid als de bruidegom te fotograferen. Omdat mijn journalistieke fotografiestijl op die momenten juist de banden tussen de aanwezigen vastlegt kunnen juist die momenten prachtig zijn om te fotograferen, terwijl jullie daar wellicht van tevoren niet bij stil hadden gestaan. Zo lopen we samen de dag door om tot een concept draaiboek voor jullie bruiloft te komen.

 

De journalistieke trouwfotografie stijl

Tijdens het kennismakingsgesprek met de trouwfotograaf leg ik jullie ook gedetailleerder uit waar de journalistieke fotografiestijl voor staat en hoe zich dit kenmerkt in het verloop van jullie huwelijksdag en de uiteindelijke trouwreportage. Als jullie mij in het kennismakingsgesprek vertellen dat de moeder van de bruid een grotere bridezilla is dan zijzelf, dan weet ik dat wanneer de moeder op de dag van de bruiloft een moment erg gestresst is, júist zo’n soort foto een geweldige herinnering gaat zijn. Of ik besteed bijvoorbeeld extra aandacht aan het vastleggen van de relatie tussen een tante en de bruidegom als zij een belangrijke rol heeft gespeeld in bijvoorbeeld zijn opvoeding.

Het kenmerkende van journalistieke trouwfotografie; het vastleggen van relaties en momenten, wordt dus versterkt door dit soort informatie te weten. Dát is dus voor mij het meest belangrijke onderdeel van het kennismakingsgesprek met een (journalistieke) trouwfotograaf!

Ik leer ook jullie graag beter kennen in het kennismakingsgesprek, of je nu een bridezilla (schoon)moeder hebt, of niet!

Kennismakingsgesprek met je trouwfotograaf

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen