Manieren om Instagram op je bruiloft te gebruiken

Bruiloften en social media… ze gaan zeker niet altijd hand in hand. Eerder al schreef ik een blog over de moderne bruiloftsetiquette: welke geschreven en ongeschreven regels dien je als bruiloftsgast in acht te nemen? En hoe doe je dit als bruidspaar? Vragen jullie de gasten om geen telefoons te gebruiken op jullie bruiloft of vinden jullie het gebruik ervan juist lekker eigentijds? Als je zelf een fervent Instagrammer bent en dit graag wilt betrekken bij je bruiloft heb ik een aantal tips voor jullie.

Bedenk een hashtag voor jullie bruiloft

Instagram is eigenlijk een soort online fotoboek. Hoe leuk is het dan om daar een plek te hebben waar je iedereens foto’s terug kunt vinden? Je ziet daarom steeds vaker dat bruidsparen een speciale hashtag voor hun bruiloft communiceren. Daar kunnen jullie zelf de trouwfoto’s van de fotograaf onder plaatsen en kunnen jullie bruiloftsgasten hun eigen foto’s én de foto’s die jullie trouwfotograaf van hen gemaakt heeft onder plaatsen. Op die manier krijg je een mooi online overzicht van alle gemaakte foto’s van jullie bruiloft.

De hashtag kun je alvast communiceren op de trouwkaart maar natuurlijk ook op een bord plaatsen op de grote dag zelf.

Manieren om Instagram op je bruiloft te gebruiken

Instagram gastenboek van jullie bruiloft

In plaats van dat jullie de bruiloftsgasten vragen om hun wens voor het bruidspaar op een kaartje te schrijven, zoals vaak gebeurd, kunnen jullie hen ook vragen een foto te maken en deze online te plaatsen. Bij de reactie kunnen ze dan een wens voor jullie schrijven, samen met jullie bruiloftshashtag, zodat jullie de wensen makkelijk terug kunnen vinden. Een spontane én heel persoonlijke versie van het traditionele bruiloftsgastenboek.

Trouwfotografie en Instagram

Als trouwfotograaf zie ik persoonlijk het liefst dat de bruiloftsgasten zoveel mogelijk van de dag genieten zónder hun telefoons. Dat geeft een veel mooier beeld op de foto’s en bovendien beleven zij jullie speciale dag op die manier intenser. Zeker bij de trouwceremonie is het erg lelijk wanneer het beeld verstoord wordt door allerlei schermpjes van telefoons. Ik zou jullie daarom willen adviseren om goed na te denken over waar telefoons eventueel wel en niet gewenst zijn op jullie bruiloft.

Daarnaast kun je het bij uitstek aan de trouwfotograaf overlaten om prachtige foto’s te maken van de bruiloft en de bruiloftsgasten. Daarom raad ik aan om Instagram vooral te gebruiken in aanloop naar de bruiloft toe en erna, zodat jullie en jullie gasten de mooie, professioneel gemaakte foto’s door de fotograaf na de bruiloft kunnen delen.

Manieren om Instagram op je bruiloft te gebruikenGeef richtlijnen voor het gebruik van social media op jullie bruiloft

Waar jullie ook voor kiezen, het is belangrijk om van tevoren na te denken over het gebruik van social media en telefoons op jullie bruiloft. Kies je voor een hashtag, dan is het handig als gasten deze op tijd weten. Misschien wil je dat er tijdens de trouwceremonie geen foto’s worden gemaakt maar vind je dit wel oké gedurende de rest van de dag. Overleg met jullie trouwfotograaf wat jullie wensen over het gebruik van telefoons en Instagram op jullie bruiloft zijn.

Ik denk altijd graag met mijn bruidsparen mee over hoe jullie Instagram en mobiele telefoons op een passende manier kunnen inzetten voor, tijdens en na de bruiloft. Benieuwd? Maak dan een kennismakingsafspraak!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen