Tips voor het organiseren van een winter bruiloft

Winter bruiloften zijn in Nederland veel minder populair dan huwelijken in het welbekende ‘trouwseizoen’ dat loopt van mei tot en met september. Zonde, want een winter bruiloft heeft juist een heel bijzondere sfeer en is vaak erg fotogeniek.

Tips voor het organiseren van een winter bruiloft

Winterse lichtinval

In de herfst en winter staat de zon vaak laag. Daardoor krijg je zacht en romantisch licht wat een prachtige setting geeft voor de trouwfoto’s. Dit is wel een extra reden om goed na te denken over waar en wanneer de foto’s gemaakt zullen worden. Aangezien het in de winter eerder donker is en er ook binnen minder licht is, moeten we hier qua planning van de huwelijksdag rekening mee houden. Ook bij het kiezen van een locatie is het goed om dit in gedachten te houden.

Trouwlocatie voor een winter bruiloft

Bij veel locaties krijg je buiten het geijkte trouwseizoen korting als bruidspaar. Bovendien zitten de trouwlocaties voor winter bruiloften vaak nog niet volgeboekt, waardoor je veel meer opties hebt dan wanneer je een zomerbruiloft plant. Dit opent veel deuren voor de fotografie; we kunnen immers gaan voor een trouw- en fotolocatie die helemaal past bij jullie als bruidspaar. Ondanks het feit dat mijn fotografiestijl – de journalistieke stijl – zich niet zozeer focust op de fotoshoot, heeft de locatie een grote invloed op de sfeer van de trouwfoto’s. Wanneer jullie een trouwlocatie hebben waar je blij en gelukkig van wordt, zul je zien dat de trouwfoto’s nog prachtiger worden. Bekijk een voorbeeld van een bruiloft in de Winter.

Tips voor het organiseren van een winter bruiloft

Tips voor de fotografie van een winter bruiloft

Het blijft spannend in Nederland. Of je nu in de zomer of winter trouwt, verzekerd van mooi weer ben je nooit. Als je in de herfst of winter trouwt, houd je sowieso al rekening met koud of regenachtig weer. Juist met een paraplu en de onvoorspelbare momenten die zich voordoen vanwege het weer kunnen we prachtige journalistieke foto’s maken.

Zie je op tegen de kou? Nergens voor nodig! We kunnen bijvoorbeeld een paar keer korte momenten buiten fotograferen, maar ook júist die echte momenten waarop je extra dicht tegen je hubby aankruipt om het warm te krijgen leveren prachtige, authentieke en knusse trouwfoto’s op! En wat is we romantischer dan samen opwarmen bij de open haard?!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen