Trouwtrends 2019

Trouwtrends 2019Ben je of heb je net de liefde van je leven ten huwelijk gevraagd? Dan zijn jullie nu waarschijnlijk volop inspiratie aan het opdoen voor jullie bruiloft. Aangezien het eind van het jaar alweer in zicht is, leek het me tijd om eens vooruit te blikken naar de grootste trouwtrends voor 2019. Een fris nieuw jaar vol met prachtige trends waaruit jullie vast en zeker inspiratie kunnen opdoen voor jullie eigen bruiloft.

Living coral als dé trouwkleur van 2019

Ieder jaar maakt Pantone dé trendkleuren van het komende seizoen bekend, zo ook voor de trouwbranche. Aankomend jaar zal dit ‘living coral’ zijn, oftewel: koraal. Deze oranjeroze kleur kun je heel mooi verwerken in de details van jullie bruiloft, zoals een koraalkleurige bruidstaart of koraalkleurige accenten in de decoratie.

Trouwjurk met lange mouwen

Grote kans dat je bij een trouwjurk direct een strapless exemplaar voor je ziet. Ik zie echter steeds meer bruiden kiezen voor een jurk met lange mouwen. A la Meghan Markle, bijvoorbeeld, toen zij trouwde met haar prins Harry. Een aanvullende trend hierop zijn trouwjurken met mouwen die iets wijd uitlopen. Een stijlvolle trouwtrend die naar verwachting door zal zetten in 2019. Heel geschikt ook voor bruidsparen die een winterbruiloft plannen!

De trouwtrend van 2019: kleur!

Bruiloften anno 2019 hoeven allang niet meer zoet en pastelkleurig te zijn. We zien steeds vaker dat bruidsparen juist voor wat fellere kleuren kiezen, zoals blauw, groen of bijvoorbeeld oranje-tinten voor een herfstbruiloft. Super mooi voor jullie trouwfoto’s en een ideale manier om jullie bruiloft echt in ‘jullie’ stijl te organiseren. Dit past ook prachtig in een bohemian gestylde bruiloft. Bovendien spat kleur ook van de trouwfoto’s af!

Zero-waste bruiloften

We gaan met z’n allen ‘groener’ leven en dat zien we ook terug in de trouwtrends van 2019. Zogenaamde ‘zero-waste’ bruiloften maken hun opmars en dit kun je in veel aspecten van je bruiloft verwerken. Zo kun je zoveel mogelijk plasticvrije catering regelen, bestaan er herplantbare bloemen, kun je de heerlijkste vegetarische bruiloftsdiners laten bereiden, kunnen ballonnen biologisch afbreekbaar zijn en kun je ook nadenken over de papiersoorten die je gebruikt (bijvoorbeeld dat confetti niet gemaakt is uit plastic maar uit karton).

Verlovingsreizen en verlovingsshoots

Ik zie steeds vaker op mijn Instagram koppels voorbij komen die lekker aan het ‘babymoonen’ zijn; hun laatste vakantie zonder kids. Dit zet zich door naar trouwland, waar koppels steeds vaker op verlovingsreis gaan om even te ontsnappen aan de hectiek van het organiseren van hun bruiloft. Misschien een truc onder de bruidegoms om te voorkomen dat hun vriendin verandert in een bridezilla? 😉 De huwelijksreis is natuurlijk al langer populair, maar misschien is voor je bruiloft samen op vakantie gaan, minstens zo relaxt! Op reis of thuis doen deze kersverse verloofde paren bovendien steeds vaker een verlovingsshoot / loveshoot. Deze foto’s, waar de liefde tussen jullie twee vanaf spat, zijn bovendien prachtig om te gebruiken voor de aankondiging van jullie bruiloft.

En; welke trouwtrend van 2019 past goed bij jullie en zou je wel willen gebruiken op jullie bruiloft?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen