De uitrusting van een professionele fotograaf

Tijdens fotoshoots of bruiloften spieken mensen wel eens nieuwsgierig mee in mijn tas. Wat heeft ze eigenlijk allemaal bij zich? Graag laat ik je dat zien!

De uitrusting van een professionele fotograaf

 

Eén camera tegelijk

Sommige fotografen fotograferen met twee camera’s. Niet tegelijkertijd natuurlijk, maar eentje in hun hand, andere aan hun lichaam. Zo kunnen ze twee camera’s met verschillende mensen makkelijk afwisselen. Ik vind dat zelf niet echt lekker werken, dus werk met één camera tegelijk. Mijn Nikon D810. Doorgaans is dat met mijn 24-70 mm lens. Dit is een haarscherpe zoomlens, waarmee ik lekker flexibel ben.

De uitrusting van een professionele fotograafMijn uitrusting excl. m’n ”werkpaard en met Nikon 24-70 mm objectief waarmee deze foto gemaakt is

Welke apparatuur?

Daarnaast heb ik een back-up camera van dezelfde kwaliteit als mijn hoofdcamera bij me. Mocht er iets met mijn camera gebeuren, dan kan ik direct door met fotograferen. Ook heb ik een 85 mm in mijn tas. Dit is een vast brandpunt lens, dat betekent dat ie niet kan zoomen. Vaste brandpunt lenzen zijn haar en haar scherp. Zo ook de 85 mm. 85 mm is ingezoomd, ik gebruik deze lens voornamelijk voor mooie portretten of om foto’s van gasten te maken tijdens het diner op een bruiloft. Daarnaast heb ik een 35 mm lens. Ook dit is een vast brandpunt, maar een stuk minder ingezoomd. Een heel kleine, maar haarscherpe lens. Doordat ie zo klein is, kan ik makkelijk tussen gasten staan en mooie sfeerbeelden ”in het moment ” maken tijdens bijvoorbeeld recepties. De flitsers worden alleen gebruikt op feesten. Deze kunnen zowel op de camera worden gezet als op afstand bediend worden met de triggers. Verder gaan er natuurlijk extra accu’s en geheugenkaarten mee. De foto’s worden altijd op 2 geheugen kaarten tegelijk weggeschreven in de camera, mocht er een kaartje crashen, dan is er altij het andere kaartje nog.

De uitrusting van een professionele fotograaf

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf voor een ongedwongen shoot?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen