Verlovingsshoot: waarom je dit wilt en tips van een trouwfotograaf

Ben je net ten huwelijk gevraagd of van plan om de liefde van je leven binnenkort te vragen om met je te trouwen? Voor veel aanstaande bruidsparen bestaat er geen twijfel over het feit dat ze de huwelijksdag laten fotograferen. Maar hebben jullie ook overwogen om een verlovingsshoot – engagement shoot – te doen? Misschien dat het een beetje afschrikt of overbodig lijkt voor ons nuchtere Hollanders, maar het is juist zo mooi om van dit bijzondere moment ook mooie, professionele foto’s te hebben.

Waarom een verlovingsshoot?

Er zitten veel voordelen aan een verlovingsshoot, waarvan de belangrijkste natuurlijk is om de herinnering aan jullie verloving vast te leggen. Een fotootje van de aanstaande bruid met een verlovingsring om haar vinger voor Instagram of Facebook is snel gemaakt met een telefoon, maar om de liefde tussen jullie ook op beeld te laten vangen door een professionele fotograaf zorgt ervoor dat je verlovingsfoto’s hebt waar je heel je leven met een warm gevoel op terugkijkt.

Verlovingsshoot fotograaf

Wennen aan de trouwfotograaf

Ik raad iedereen aan om als fotograaf voor de verlovingsshoot dezelfde fotograaf te kiezen als die jullie op het oog hebben voor het fotograferen van de bruiloft. De verlovingsshoot kun je namelijk ook prima organiseren enkele weken of maanden na jullie verloving. Aangezien de trouwfotograaf één van de eerste dingen is om te regelen nadat jullie je hebben verloofd, weet je waarschijnlijk al snel wie jullie bruiloft gaat fotograferen.

Het is dan fijn om alvast te kunnen wennen aan de fotograaf en aan het feit dat je gefotografeerd wordt. Een verlovingsshoot is hiervoor perfect: een goede voorbereiding op de bruiloft én je houdt er prachtige foto’s aan deze mooie en spannende tijd aan over!

Romantische foto’s voor jullie trouwkaarten

Ben je van plan om persoonlijke trouwkaarten te gaan versturen met een foto van jullie als aanstaand bruidspaar? Dan is een verlovingsshoot een geweldige manier om deze foto’s te laten maken. Tijdens een verlovingsshoot staat de liefde tussen jullie centraal, dus gegarandeerd dat hier een prachtig plaatje uitkomt voor de trouwkaarten!

Als journalistiek trouwfotograaf vang ik met mijn camera juist de onbewaakte, niet geregisseerde momenten. Hierdoor zijn de foto’s van de verlovingsshoot heel authentiek en niet ‘gemaakt’. Vaak is dit vooral voor de aanstaande bruidegom een geruststelling ?.

Verlovingsshoot

Tips voor de verlovingsshoot

Overtuigd? Dan geef ik je graag nog een paar tips mee voor een ontspannen verlovingsshoot met de mooiste resultaten.

De locatie van de verlovingsshoot

Kies een locatie voor de verlovingsshoot die past bij jullie als stel en waar jullie je comfortabel voelen. Echte stadsmensen? Kies dan gewoon voor een mooie locatie in jullie favoriete stad en ga niet ineens de hei op of het bos in. Vind je het idee van verlovingsfoto’s op het strand mooi maar irriteer je je snel aan de harde wind die je kapsel in de war brengt of het zand dat in je ogen waait? Dan kan ik je nu al vertellen dat die niet de mooiste verlovingsfoto’s voor jullie gaat opleveren.

Juist wanneer jullie je comfortabel voelen kan ik de mooiste journalistieke verlovingsfoto’s schieten!

Onderneem actie tijdens de verlovingsshoot

Het leukste resultaat van journalistieke verlovingsfotografie is wanneer jullie een activiteit doen die past bij jullie. Warme chocolademelk drinken tijdens een verlovingsshoot in de winter, bij jullie favoriete restaurant aan de bosrand? Of wandelen met de hond op het strand zoals jullie het liefst doen tijdens elk onbewaakt moment. Fan van samen ontbijten in de ochtend? Dan kan dit juist een heel leuk moment zijn om jullie samen te fotograferen. Denk out of the box voor jullie verlovingsshoot, dan worden het echt unieke verlovingsfoto’s van de liefde tussen jullie twee!

Tip: Je kunt ook het huwelijksaanzoek zelf laten fotograferen. Prachtig om deze foto’s van dit bijzondere moment te hebben en te kunnen delen met dierbaren of op social media.

Tips verlovingsshoot

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismakne?

Op zoek naar een fotograaf die jullie verloving kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen