Wel of geen bruidsboeket op je bruiloft

Wel of geen bruidsboeket op je bruiloft?

Bloemen en bruiloften; ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ze geven de bruiloft sfeer en staan op zichzelf natuurlijk al voor romantiek. Een bruidsboeket is voor veel bruiden dan ook een absolute no-brainer: natuurlijk komt die er! Vanuit traditie, of omdat het zo mooi romantisch staat bij een sneeuwwitte bruidsjurk: een bruidsboeket maakt jouw gevoel van de belle van het bal compleet. Dat gevoel wil ik je natuurlijk niet ontnemen, maar toch zou ik je graag mijn argumenten voorleggen om niet te kiezen voor een bruidsboeket op je bruiloft.

Wel of geen bruidsboeket op je bruiloft?

Een bruidsboeket voor de bruidegom?

Ken je dat ongemakkelijke gevoel wanneer je op een feestje staat met in de ene hand een drankje, in de andere hand je tasje en er dan iemand voor je staat aan wie je je wilt voorstellen? Juist, je komt handen te kort. Op je bruiloft is dat niet anders, behalve dan dat je tasje vervangen wordt door een boeket.

Tijdens de bruiloften die ik fotografeer zie ik het vaak gebeuren. De bruid heeft haar handen vol aan het omhoog houden van haar jurk, de hand van de bruidegom, een glas champagne of zelfs een paraplu. Het resultaat? Je prachtige bruidsboeket had eigenlijk beter een bruidegomsboeket kunnen heten, want het is de bruidegom die hem telkens voor je draagt. Levert ook leuke foto’s op, maar misschien niet helemaal wat je voor ogen had.

wel-of-geen-bruidsboeketWel of geen bruidsboeket regelen?

Ruzie met het bruidsboeket kom ik eigenlijk op iedere bruiloft die ik fotografeer tegen. Tijdens het maken van de foto’s van de ontmoeting, het feliciteren, of de fotoshoot: altijd zit dat ding in de weg. Wil je net je kersverse echtgenoot een liefdevolle omhelzing geven, zit het boeket voor zijn hoofd. Wil je beste vriendin je een knuffel geven, sla je degene die achter haar staat voor het hoofd. Vaker wel dan niet ren ik als fotograaf rond om Het Boeket te verplaatsen, of ligt het zelfs tijdelijk op mijn tas.

Voor hilarische en onhandige situaties zorgt het bruidsboeket eigenlijk altijd. Maar zeg nu zelf: eigenlijk wil je toch het liefst een hand vrijhouden voor jouw mooiste accessoire van de dag: de hand van je (aanstaande) man?!

Wel of geen bruidsboeket op je bruiloft?

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen