JOURNALISTIEKE Trouwfoto's

Trouwlocaties in Utrecht

Utrecht staat bekend om zijn schilderachtige grachten, historische panden en het levendige stadsleven. Het is een stad die vele harten sneller laat kloppen, maar deze centraal gelegen parel biedt meer dan alleen een prachtig stadsgezicht. Het is een schatkist vol unieke en bijzondere trouwlocaties. Verlang je naar een plechtig “ja-woord” in de statige omgeving van een oude kathedraal, een romantische ceremonie aan de oever van de gracht of een hippe en moderne viering in een stadsatelier? Utrecht biedt voor ieder wat wils. Duik in de wereld van Utrecht’s meest betoverende trouwlocaties. Laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid van deze stad en laat je inspireren voor jouw onvergetelijke dag!

 

Trouwlocaties in Utrecht

Trouwlocaties in Utrecht: een impressie

Een korte fotoimpressie van trouwlocaties in Utrecht

Mijn favoriete trouwlocaties in Utrecht

Metaalkathedraal

Heb je ooit gehoord van de Metaalkathedraal in Utrecht? Dit is echt verreweg mijn favoriete trouwlocatie in Utrecht! Hier vind je een betoverende mix van historisch erfgoed en industriële charme. De grandeur van een 19e-eeuwse kathedraal komt hier namelijk samen met het rauwe karakter van een voormalige zijspanfabriek. Dit maakt het tot een unieke setting voor bohemianvintage of DIY-bruiloften. Duurzaamheid is een sleutelwoord bij de Metaal Kathedraal. Met een sterke nadruk op ecologie, biedt de locatie alles voor een groene bruiloft. Zie je jezelf al dineren onder de nok van de kathedraal, met uitzicht op de glas-in-lood ramen? Of wat dacht je van het avondfeest? Je danst de nacht weg onder de sterren, terwijl de omgeving oplicht door fakkels en knusse vuurtjes. Weet je wat je feest echt compleet maakt? dineren met (vegetarische) foodtrucks! Dit geeft een informele en gezellige sfeer aan je bruiloft en past perfect bij de ongedwongen sfeer van de Metaalkathedraal.

Centraal Museum

Heb je ooit gedacht aan trouwen in het hartje van de stad? Het Centraal Museum in het historische hart van Utrecht, staat bekend als een trouwlocatie die zowel uniek als doordrenkt is van geschiedenis. Jouw ‘ja-woord’ tussen bloesembomen in de geweldige Museumtuin, waarna je toost op de liefde te midden van eeuwenoude kunst? Of wat dacht je van trouwen in de sfeervolle Nicolaïkerk? Dé perfecte setting voor een sfeervolle ceremonie. Na de plechtigheid kunnen gasten zich vermaken met een heerlijke barbecue in de late avondzon. Of kies je voor een elegant viergangendiner? De rijke geschiedenis van het museum, van zijn dagen als klooster tot zijn transformatie tot een kunstbolwerk, voegt een extra betekenis toe aan je speciale dag.

Grachtenatelier

Is het jouw droom om te trouwen aan een oude gracht? Het GrachtenAtelier in Utrecht is niet zomaar een trouwlocatie, maar een bijzondere samensmelting van historische charme, artistieke flair en moderne gastvrijheid. Direct gelegen aan de schilderachtige Oudegracht, vormt het een achtergrond die doordrenkt is van romantiek en Utrechtse geschiedenis. Een romantische setting met kunstwerken aan de muren zorgt voor een inspirerende sfeer voor zowel de huwelijksceremonie als de daaropvolgende festiviteiten. En weet je wat écht cool is? Na het wisselen van de ringen kun je samen met je gasten schilderen of je handen vuil maken in een kookworkshop. Het is alsof je je eigen kunstfestival organiseert, maar dan met een bruidstaart! Of je nu een intiem samenzijn of een groots feest voor ogen hebt. Het team zorgt dat jouw dag uniek en onvergetelijk wordt.

De Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen, een landhuis met zóveel sfeer dat je er spontaan verliefd op wordt! Deze officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht biedt een sfeervolle raadzaal en burgemeesterskamer, gescheiden door een monumentale schuifdeur. Perfect dus voor de ceremonie gevolgd door de receptie, het diner en daarna het spetterende feest. Weet je wat nog beter is? Het hele terras is alleen gereserveerd voor jou en je gasten. Wil je er een avontuurlijke draai aan geven? Waarom laat je de trouwauto niet staan en stap je letterlijk in het huwelijksbootje? Of misschien wil je elkaar het ja-woord geven in de buitenlucht? Ze denken super graag met je mee en willen niets liever dan jouw dag super bijzonder maken.

Reviews

Ervaringen van anderen

trouwfotografie-review

Stephan & Maxine

“ Wij zijn erg blij dat we voor onze trouwfoto’s voor Ingeborg hebben gekozen. De fotoserie is een mooie weergave van de hele dag en de sfeer. Ingeborg weet goed de (spontane) momenten vast te leggen. Op de dag zelf verliep alles goed en relaxed. Bij de ceremonie en het diner wist Ingeborg zich onopvallend […]


Feedback Company
4.9/5
253 beoordelingen
Trouwfotografie-review

Janneke & Mark

“Wij zouden ieder bruidspaar Ingeborg aanraden als bruidsfotograaf. We zijn heel blij met de kwaliteit van de foto’s en de samenwerking. Voorafgaand aan de bruiloft hadden we een zeer prettig kennismakingsgesprek. Ingeborg heeft aan de hand van ons verhaal en wensen onze dag goed vast weten te leggen. Op de dag zelf bewoog ze zich […]


Feedback Company
4.9/5
253 beoordelingen

Mijn favoriete trouwlocaties in Utrecht

Utrecht, met haar schilderachtige grachten, kronkelende steegjes en eeuwenoude charme, is de droomlocatie voor ieder liefdeskoppel. Een huwelijk aan de waterkant of een ceremonie met de Domtoren op de achtergrond? In Utrecht vind je altijd een plekje dat perfect past bij jullie liefdesverhaal. Naast de beeldschone decors biedt de stad een mix van traditioneel en modern, waardoor elke bruiloft een unieke touch krijgt. Als je op zoek bent naar de perfecte achtergrond voor het begin van je ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-verhaal, zoek dan niet verder dan de hartverwarmende hoekjes van Utrecht.

Om gemakkelijk te kunnen zien of de tarieven aansluiten bij jouw budget vind je hieronder verschillende pakketten. De pakketten bestaan uit een x-aantal uur, bestanden en een 25×25 trouwboek. Maar natuurlijk is ook een ander aantal uur of trouwboek/album dan in de pakketten genoemd mogelijk. De pakketten zijn naar eigen wens te ”upgraden”. Zo kan je een pakket uitbreiden naar extra uur trouwfotografie, een groter trouwboek, een trouwalbum,  een luxe lay-out een box etc.

Graag denk ik met je mee in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Accounts

Free Trial

Free Trial

Free Trial

Free Trial

Your Text

STANDAARD


€ 1750,-

Kennismakingsgesprek incl. draaiboek

6 uur fotografie

+/- 250 digitale bestanden

25x25 fotoboek

Mogelijkheid tot upgraden fotoboek

Foto's bekijken op elk apparaat

UITGEBREID

€ 2145,-

Kennismakingsgesprek incl. draaiboek

8 uur fotografie

+/- 310 digitale bestanden

25x25 fotoboek

Mogelijkheid tot upgraden fotoboek

Foto's bekijken op elk apparaat

LUXE

€ 2475,-

Kennismakingsgesprek incl. draaiboek

10 uur fotografie

+/- 375 digitale bestanden

25x25 fotoboek

Mogelijkheid tot upgraden fotoboek

Foto's bekijken op elk apparaat

ULTRA LUXE

€ 2775,-

Kennismakingsgesprek incl. draaiboek

12 uur fotografie

+/- 435 digitale bestanden

25x25 fotoboek

Mogelijkheid tot upgraden fotoboek

Foto's bekijken op elk apparaat

Sfeerproeven?

Trouwfotografie portfolio