Bruiloft of trouwfoto’s maken op het strand? Mijn tips!

Ah, trouwfoto’s op het strand, is er iets romantischer? Veel mensen dromen ervan om hun bruiloft te organiseren op het strand, of om er in ieder geval de trouwfoto’s te maken. Ben jij ook zo iemand? Dan deel ik graag mijn tips als trouwfotograaf met je, na het fotograferen van honderden bruiloften!

Welk tijdstip is het mooist voor trouwfoto’s op het strand?

Bruiloft of trouwfoto’s maken op het strand? Mijn tips!Trouwen jullie op een zonnige dag? Dan kan het zijn dat de zon fel en hoog aan de hemel staat. Hard licht vind ik als trouwfotograaf niet altijd het mooiste licht om in te fotograferen. Zeker op het strand, waar weinig mogelijkheden en beschutting is om met het licht te spelen, is midden op de dag daarom niet altijd het beste moment voor het maken van de trouwfoto’s. Je wilt bovendien ook liever niet met een zonnebril op alle foto’s staan of met je ogen knijpen. De allermooiste foto’s worden gemaakt in ‘’the golden hour’’, het uur voordat de zon onder gaat. Hoe romantisch om met zonsondergang de foto’s te laten maken!

Bruiloft of trouwfoto’s maken op het strand? Mijn tips!

Daarnaast is het goed om er over na te denken dat de kans bestaat dat de trouwjurk vies wordt van het zand op het strand. Om beide redenen kan het slim zijn om de trouwfoto’s op het strand te maken na de trouwceremonie. Het licht is tegen het eind van de dag wat zachter, wat de trouwfoto’s én jullie ogen ten goede komt en mocht er onverhoopt een vlek komen op de trouwjurk dan is dat net iets minder erg dan wanneer de trouwceremonie nog moet plaatsvinden.

Trouwfoto’s op slippers of trouwschoenen?

Denk er als bruid bovendien ook over na welke schoenen je onder de trouwjurk draagt. Trouwen jullie op het strand? Dan doe je dit misschien wel op blote voeten! Maar in het geval dat jullie bij een locatie of een strandtent de trouwceremonie houden, kies je als bruid misschien wel voor ‘traditionele’ trouwschoenen met een hak.

Bruiloft of trouwfoto’s maken op het strand? Mijn tips!

Dat zand en hakken geen ultieme combinatie zijn weten we natuurlijk als geen ander. Mijn tip is om je niet te laten verleiden ‘omdat ze nu eenmaal zo mooi zijn’. Het ongemak en de beperkte bewegingsvrijheid die je hierdoor hebt zie je snel terug op de trouwfoto’s op het strand, zonde! Kies er in dat geval liever voor om je trouwschoenen even aan de kant te zetten en voor de trouwfoto’s op het strand lekker op blote voeten, slippers of platte schoenen te gaan!

Trouwfoto’s in de duinen

De duinen bieden ook een prachtig decor voor het maken van de trouwreportage. Het geeft contrast met de trouwjurk en is vaak iets ‘ruiger’ dan het strand zelf. Zeker wanneer jullie een wat stoerder bruidspaar zijn kunnen niet alleen het strand maar juist ook de duinen een heel mooie locatie zijn voor de trouwfoto’s.

Bruiloft of trouwfoto’s maken op het strand? Mijn tips!

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen