Hoe krijg je ongeposeerde, spontane trouwfoto’s

Spontane foto’s zijn de leukste foto’s. Een mening die veel mensen hebben, maar wat je waarschijnlijk lang niet altijd terug ziet wanneer je de trouwalbums van vrienden of familie doorbladert. Misschien heb je van hen ook wel verhalen gehoord over het poseren voor hun trouwfoto’s en vraag je je af hoe jullie ongedwongen en spontane trouwfoto’s van jullie bruiloft kunnen krijgen. Op de foto gaan kan namelijk best wel spannend zijn, zeker wanneer je dit niet dagelijks doet.

Spontane trouwfoto's

Hoe krijg ik spontane foto’s van mijn trouwdag?

Wanneer je niet dagelijks op de foto gaat, kan een fotoshoot best wel spannend zijn. Ben je bang dat je dit terug gaat zien in jullie trouwreportage? Vaak ontstaan stijve en ongemakkelijke foto’s doordat je een té geposeerde houding aanneemt, of je juist geen houding weet te geven wanneer er een foto van je wordt gemaakt. Een trouwfotograaf die bij jullie past en een zogenaamde ‘oefenshoot’ zijn vaak een sleutel voor goed gelukte en spontane trouwfoto’s.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de shoot na de ceremonie te houden. Dan is de spanning er vaak een beetje af en kunnen jullie nog meer genieten. Natuurlijk is het ook mogelijk om helemaal geen shoot te houden en de trouwfotograaf zich volledig te laten concentreren op het maken van een mooie weergave van jullie dag.

Een trouwfotograaf waarmee het klikt

De band tussen jullie als bruidspaar en de trouwfotograaf is erg belangrijk. Wanneer jullie je op je gemak voelen bij de trouwfotograaf, zal het automatisch al makkelijker zijn om je te ontspannen en om spontane en ongeposeerde trouwfoto’s te maken. Tijdens het kennismakingsgesprek vraag ik als trouwfotograaf bovendien altijd naar jullie verhaal, ik wil jullie graag leren kennen. Wat zijn bijzondere en grappige herinneringen die jullie als stel hebben? En wat willen jullie graag terugzien in de trouwfoto’s?

Op die manier weet ik waar ik extra op kan letten en krijgen we de meest spontane foto’s van jullie bruiloft! Bovendien hoeven jullie op de dag zelf helemaal niet bezig te zijn met de foto’s. Gewoon genieten en de fotograaf vergeten: dat levert de allerleukste foto’s op!

Houd een pre-wedding shoot

Om de spanning voor het maken van de foto’s een beetje weg te nemen, kun je ook van tevoren een shoot boeken. Op die manier raken jullie al meer gewend aan de camera en komen we er samen achter wat de mooiste foto’s oplevert. Omdat ik ook tijdens de shoot op een journalistieke manier (dus ongeposeerd) zal fotograferen, krijgen jullie ook een goed beeld van hoe het tijdens jullie bruiloft zal gaan.

Spontane trouwfoto's

Journalistieke trouwfotografie voor ongeposeerde foto’s

De keuze van de trouwfotograaf is heel bepalend voor het type trouwfoto’s dat jullie uiteindelijk zullen krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een trouwreportage vol spontane en ongeposeerde trouwfoto’s, kun je het best kiezen voor een trouwfotograaf die deze stijl van fotografie gebruikt. Journalistieke trouwfotografie legt bijvoorbeeld de nadruk op het vangen van deze spontane momenten en emotionele banden tussen het bruidspaar en de bruiloftsgasten. Hierbij zul je dus (bijna) alleen maar spontane en ongeposeerde foto’s zien.

We zijn niet allemaal een topmodel, maar van ieder mens zijn prachtige foto’s te maken! Zorg ervoor dat je je op de trouwdag kunt ontspannen en dat jullie een goede klik hebt met de trouwfotograaf, dan zijn spontane trouwfoto’s het resultaat!

Als journalistiek trouwfotograaf ben ik gespecialiseerd in het vangen van spontane momenten en het maken van ongeposeerde trouwfoto’s. In een kennismakingsgesprek leer ik jullie graag beter kennen.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen