Trouwen in 2020; wat moet je regelen?

Gefeliciteerd met jullie trouwplannen!

Na misschien een paar weken genoten te hebben van jullie nieuwe status als Verloofd Stel, begint nu het plannen van de bruiloft. Misschien heb je al een heel helder beeld van wat jullie willen of misschien heb je nog geen flauw idee en wil je de komende tijd vooral veel inspiratie op doen om hier achter te komen.

Hoe dan ook komt er tijdens het plannen van een bruiloft in 2020 veel op je af. Als trouwfotograaf ben ik al bij honderden bruiloften aanwezig geweest en daarom deel ik graag mijn tips voor trouwen in 2020 met jullie, zodat jullie bruiloft náást onvergetelijk ook vooral ontspannen wordt!

Trouwen in 2020

Een trouwdatum kiezen in 2020

Wanneer willen jullie graag trouwen? Is er een speciale trouwdatum in 2020 die bijzonder voor jullie is? Of is er een seizoen dat bij jullie past? Veel stellen denken onmiddellijk aan het voorjaar of de zomer bij het plannen van een bruiloft, maar juist een herfstbruiloft of winterbruiloft kan prachtig zijn en misschien wel veel beter aansluiten bij jullie als koppel.

Trouwdatum binnen of buiten het trouwseizoen?

De trouwdatum in 2020 is verder natuurlijk ook afhankelijk van het feit of jullie favoriete leveranciers beschikbaar zijn die dag. De trouwlocatie en trouwfotograaf zitten in het trouwseizoen (voorjaar en zomer) al ver van tevoren vol, waardoor de kans bestaat dat jullie voorkeursdatum of voorkeursleverancier geen optie meer is. Daarom is het aan te raden om de trouwdatum, trouwfotograaf en trouwlocatie zo vroeg mogelijk vast te leggen als je gaat trouwen in 2020.

Populaire trouwdatums in 2020

Houd er ook rekening mee dat sommige data al snel volgeboekt zullen zijn. Deze zogenaamde populaire trouwdatums in 2020 zijn bijvoorbeeld de 20e dag in iedere maand (20-05-2020, 20-06-2020, etc.). Mei is vaak ook een heel populaire maand om te trouwen en natuurlijk zijn de vrijdagen en zondagen al snel volgeboekt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de dagen die voor of na een vrije dag als Goede Vrijdag vallen; dan kunnen mensen er gemakkelijk een lang weekend van maken.

Het kiezen van de trouwlocatie

Na het kiezen van een datum is de trouwlocatie een logische volgende stap. Zoals ik al vertelde zijn deze vaak al ver van tevoren geboekt dus hoe vroeger jullie je gaan oriënteren, hoe meer kans er is dat jullie favoriete trouwlocatie nog beschikbaar is op de datum die jullie in gedachten hebben.

Bij het kiezen van een trouwlocatie voor jullie bruiloft in 2020 is het goed om eerst te bedenken wat voor stijl bruiloft jullie graag zouden willen organiseren. Een stoere bruiloft vraagt om een industriële locatie, terwijl een bruiloft in festivalsfeer goed past bij een low-key locatie in de buitenlucht. Wil je graag een sprookjesbruiloft organiseren? Dan past een kasteel of landhuis als trouwlocatie weer beter bij jullie.

Trouwen in 2020

De gastenlijst voor de bruiloft

Voor het kiezen van jullie trouwlocatie is het natuurlijk van belang dat je ongeveer weet hoeveel gasten jullie willen uitnodigen voor jullie bruiloft. Je wilt voorkomen dat je niet iedereen kunt uitnodigen omdat de locatie te klein is, maar het is ook niet mooi om een heel grote trouwlocatie te hebben die slechts voor een deel gevuld is met bruiloftsgasten.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen