Trouwfeest fotograferen; wel of niet?

Sommige bruidsparen twijfelen of ze wel of niet hun trouwfeest willen laten fotograferen. Misschien hebben jullie al een fotohokje staan, of gebruiken jullie bijvoorbeeld wegwerpcamera’s op jullie trouwfeest. Of je twijfelt over hoe lang je de trouwfotograaf op het trouwfeest aanwezig zou moeten laten zijn? De bruidsparen waarvoor ik het trouwfeest gefotografeerd heb, zeggen achteraf allemaal dat zij niet hadden kunnen inschatten met hoeveel plezier ze naar de foto’s blijven kijken.

trouwfeest-fotograferen

Waarom het trouwfeest laten fotograferen

Het trouwfeest is vaak een knallende afsluiting van jullie trouwdag, waarbij jullie als bruidspaar en de gasten helemaal los kunnen gaan. Om de trouwreportage een complete weergave van jullie bruiloftsdag te laten zijn, is het erg mooi om ook een paar foto’s van het feest terug te laten komen. Na de emotionele en liefdevolle trouwfoto’s van onder andere de ceremonie, de bruidsfoto’s op locatie en het diner, is de ontlading tijdens het feest vaak spectaculair. Dat resulteert vaak in prachtige bruidsfoto’s die dit precies weten te vangen.

Technisch goede bruidsfoto’s

Een andere reden om het trouwfeest door een professionele fotograaf te laten fotograferen is omdat het technisch gezien het meest lastige moment van de dag is om mooie bruidsfoto’s te maken. Ik neem externe flitsers mee en stel alles zo in dat je de sfeer optimaal terug ziet in de bruidsfoto’s. Er is zoveel beweging, er gebeurt van alles en dat terwijl er vaak weinig licht is. Zo zonde wanneer je naderhand alleen wazige, donkere of juist overbelichte bruidsfoto’s van bijzondere momenten hebt.

Trouwfeest fotograferen

Journalistieke trouwfoto’s van jullie trouwfeest

Op jullie trouwfeest komen de gasten pas echt lekker los en doen zich fantastische spontane momenten voor. De droom voor iedere journalistieke trouwfotograaf. De foto’s die ik maak van jullie trouwfeest, daar spat het plezier altijd vanaf. Ze leveren vaak plaatjes op die jaren later nog steeds een schaterlach oproepen. Een geweldige herinnering dus én een hele vrolijke noot ter afsluiting van jullie trouwreportage.

Hoe lang fotograferen tijdens het trouwfeest?

Het is niet nodig om de trouwfotograaf gedurende het hele trouwfeest te laten fotograferen. Vaak is een uurtje al genoeg om mooie bruidsfoto’s te krijgen die de sfeer van het trouwfeest goed weergeven. Bovendien is de dansvloer dan vaak nog niet overvol én zien de gasten er nog fris en fruitig uit. Na de openingsdans wordt het vaak pas echt leuk. Zeker wanneer er hier en daar een drankje in gaat en mensen iets losser worden, begint het feest voor mij als fotograaf pas echt. De waarde van het boeken extra fotografie tijdens het trouwfeest is daarom vaak een grote toevoeging.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen