Diner bruiloft fotograferen? Zo worden de foto’s een succes!

“We hoeven geen foto’s van het diner, hoor. Foto’s van etende mensen zijn namelijk toch niet zo charmant.” Veel bruidsparen waarmee ik kennis maak hebben een dergelijke mening over fotografie tijdens het bruiloftsdiner. Toch is het naar mijn mening heel waardevol om wél te fotograferen tijdens het bruiloftsdiner. Waarom?

Het diner geeft een sfeerimpressie van de bruiloft

Als journalistiek trouwfotograaf breng ik de emotionele banden tussen jullie als bruidspaar en jullie familie en vrienden zo krachtig mogelijk in beeld. Op veel bruiloften is het diner bij uitstek het moment even te ontspannen met de mensen die het dichtst bij jullie staan. Ongedwongen praten en lachen met jullie meest dierbare vrienden en familie: deze momenten zijn de reden waarom ik zo graag een stukje van het diner meeneem in de fotografie van jullie bruiloft.

Zeker wanneer jullie met z’n allen aan een lange biertafel zitten, barbecueën of misschien een pizza party houden, is er tijdens het diner vaak een bijzondere sfeer die een belangrijk onderdeel is van de sfeer die jullie ook zal bijblijven van jullie bruiloft. Het is mooi om deze herinneringen te kunnen ondersteunen met foto’s.

Fotografie diner bruiloft

Fotografie diner bruiloft

Foto’s van het eten en de dinergasten

Bovendien leent het diner zich uitstekend voor ongedwongen portretten van de bruiloftsgasten. Doordat iedereen met elkaar kletst en er veel interactie ontstaat tijdens bijvoorbeeld een speech doen zich vaak veel momenten voor waarin de onderlinge emotionele banden erg zichtbaar worden. Dit levert vaak prachtige foto’s op die heel dierbaar zijn voor het bruidspaar. Daarnaast leent het diner zich ook perfect voor een algemene sfeerimpressie van jullie bruiloft. Hebben jullie bijvoorbeeld een (kleuren)thema? Dan vormen foto’s van de tafelstyling een hele mooie toevoeging op de trouwreportage.

Speeches tijdens het diner

Het diner is tevens vaak de gelegenheid waar zich prachtige, intieme momenten voordoen. De toast op het bruidspaar, een speech van de bruidegom of vader van de bruid, tranen die weggepinkt worden (van emotie of de slappe lach wegens een speech): ik leg dit soort momenten zó graag voor jullie vast zodat de fotoreportage een compleet beeld geeft van jullie huwelijksdag.

Juist door de relaxte sfeer doen zich tijdens het diner vaak momenten voor die voor mij als journalistiek trouwfotograaf onbetaalbaar zijn.

Fotografie diner bruiloftFotografie diner bruiloft

Hoe krijg je mooie foto’s van het bruiloftsdiner?

Een uurtje is vaak al genoeg om een mooie sfeerimpressie van het bruiloftsdiner te fotograferen. Wel is het handig om eventuele speeches dan al aan het begin van het diner te plannen, bijvoorbeeld tussen het voor- en hoofdgerecht in. Zo weet je dat deze waardevolle momenten van je bruiloft in ieder geval gefotografeerd zijn!

Als bruiloftsfotograaf vind ik het fijn om tijdens het diner goed zicht te hebben op het gezelschap zodat ik direct kan reageren wanneer er zicht een mooi moment voordoet. Hoe lief ik het ook vind: het is niet nodig om voor mij een plek te reserveren aan tafel. Voor de bruiloftsgasten is het namelijk storend wanneer de fotograaf telkens op staat tijdens het diner. Bovendien is het jammer wanneer er lege plekken aan tafel te zien zijn op de foto’s!

Uiteindelijk krijg je dus zeker niet een trouwalbum vol met etende mensen, maar juist een heel volledige trouwreportage waar álle bijzondere en veelzeggende momenten in opgenomen zijn. Een heel compleet verslag van jullie bijzondere dag!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen