Wat is het beste moment voor speeches op je bruiloft?

De grootste verrassing van de gemiddelde bruiloft zijn ongetwijfeld de speeches. Gaat je (schoon)moeder een gênant verhaal vertellen over de kindertijd van jou of je partner? Houden je vrienden hun mond over je eerdere crushes? Kun jij het drooghouden als je vader een traantje weg moet pinken? De speeches zijn voor mij als fotograaf in ieder geval altijd een grote favoriet, want alle emotie zorgt voor prachtige foto’s waaruit de familie- en vriendenbanden spreken als boekdelen.

Speeches tijdens het diner of feest van de bruiloft

Tijdens het plannen van de bruiloft is het goed om ook na te denken over het beste moment voor de speeches. Je hebt weinig invloed op de inhoud van de speeches, maar het moment; dát hoef je dan weer niet aan het toeval over te laten.

Speeches tijdens het feest

Sommige bruidsparen willen de speeches bewaren tot het feest. Toch zou ik jullie willen aanraden om hier niet voor te kiezen. Juist omdat er voor het feest vaak meer gasten uitgenodigd zijn, mist de intieme sfeer voor speeches die écht emotie losmaken sneller. In mijn ervaring leveren de speeches die in een kleiner gezelschap gehouden worden, met mensen die elkaar en het bruidspaar goed kennen, de mooiste momenten op. Zeker wanneer een speech emotie losmaakt door echt inhoudelijk te zijn, laat dit vaak heel goed de banden tussen mensen zien. En dát zorgt voor foto’s die zo kenmerkend zijn voor de journalistieke stijl van trouwfotografie.

Speeches tijdens het bruiloftsdiner

Een prettiger moment voor de speeches vind ik daarom zelf altijd het diner. De speeches vormen een mooie opvulling tijdens de verschillende gangen door en er is volop aandacht voor wat er wordt gezegd. Bovendien is het diner bijna altijd met een gezelschap dat dicht bij het bruidspaar staat, waardoor ik de emotie en relaties het mooist kan vastleggen als fotograaf. Doordat het minder onrustig is dan tijdens bijvoorbeeld het feest, geven speeches tijdens het bruiloftsdiner de fotograaf vaak een betere gelegenheid om hier mooie foto’s van te maken. Zo vormen deze foto’s een hele mooie aanvulling op jullie trouwreportage.

Beste moment voor speeches op bruiloftBeste moment voor speeches op bruiloft

Trouwceremonie persoonlijk maken met speeches

Een ander mooi moment voor speeches en geweldige foto’s ervan is tijdens de ceremonie. Door de speeches te verwerken in de ceremonie maak je dit moment heel persoonlijk. Zeker wanneer je een bekende als trouwambtenaar hebt, en al officieel voor de wet getrouwd bent, is er vaak voldoende mogelijkheid om de ceremonie zo persoonlijk mogelijk te maken. Bovendien vormen de ervaringen van (schoon)ouders en naasten vaak een aanvulling op het uitspreken van de trouwgeloften van jullie als bruidspaar!

Dus mócht het zo zijn dat je wel door de grond kunt zakken voor de gênante anekdotes die in de speeches op jullie bruiloft aangehaald worden, dan kun je er met deze tips in ieder geval zeker van zijn dat het prachtig vastgelegd wordt en jullie er na afloop hartelijk om kunnen lachen tijdens het bekijken van de trouwreportage!

Beste moment voor speeches op bruiloft

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen