Trouwfotografie: 10 tips om de foto’s op je bruiloft nog mooier de maken. Deel 1.

Jullie dag komt steeds dichterbij en de bruiloft krijgt steeds meer vorm. Je komt als bruidspaar voor veel keuzes te staan. Welke locatie, welke ambtenaar, welke taart, welke kleuren, welke jurk. En zo kan ik nog wel even door gaan. Eén van de dingen die ook op het belissingen-lijstje staat is de fotograaf.

Eerder schreef ik in één van mijn blogs over de keuze in het laten fotograferen van je bruiloft door een vriend of door een trouwfotograaf.  In deze blog laat ik je lezen hoe je in je beslissingen rekening kunt houden met de omstandigheden die de foto’s nog mooier maken. Als journalistiek fotograaf loop ik redelijk onzichtbaar mee op de dag en dat levert ‘bevroren momenten’ op. Momenten zoals ze zijn. Maar ik kan  niet ontkennen dat ik er erg blij van word als de omstandigheden voor de foto’s geweldig zijn. Daarom heb ik 10 tips voor je opgesteld waar je voor de foto’s rekening mee kan houden op jullie dag:

Tip 1, Het aankleedmoment:

Wanneer je ’s ochtends foto’s laat maken tijdens het aankleden,  zorg dan dat je dit in een ruimte doet die licht is. Lichte muren, veel ramen en vooral weinig  ‘prullletjes’. Natuurlijk wil je niet dat de overbuurman kan zien dat je je om aan t kleden bent, maar lichte lichtdoorlatende gordijnen zorgen voor mooi difuus licht.

10 tips voor mooie trouwfoto'sTip 2, De visagie:

Maak als bruid zijnde gebruik van visagie. Ook als je normaal nooit make-up draagt. Geen hele plakkaten foundation of oogschaduw natuurlijk, maar mooie subtiele visagie. Je jurk is mooier, de omgeving is mooier, en je dag is mooier dan normaal, waarom zou je dat voor visagie niet laten gelden?

10 tips voor mooie trouwfoto'sTip 3: De locatie

Wanneer je opzoek gaat naar de locatie voor de ceremonie, dan wordt ik als fotograaf er erg blij van als dat een locatie is met lichte wanden en veel ramen. Vaak kom ik locaties tegen met houten wanden waaraan veel versieringen hangen, dit komt in de foto’s vaak een stuk onrustiger en  somberder over dan lichte ruimtes.

10 tips voor mooie trouwfoto'sTip 4,  Het licht op de locatie:

Als je met de locatie die je gevonden hebt in gesprek gaat over de invulling van de ceremonie  geef dan aan dat jullie als bruidspaar graag met het licht mee willen zitten tijdens de ceremonie. Het liefst nog licht van de zijkant. Waarbij ook de gasten niet in tegenlicht zitten. (helemaal perfect is natuurlijk een buitenlocatie)

10 tips voor mooie trouwfoto'sTip 5: Het moment van de trouwreportage

Wat mij betreft is een moment inplannen om geposeerde foto’s te maken niet noodzakelijk. Maar mocht je het toch graag willen, doe dit dan het liefst op een moment dat de zon wat lager staat. Aan het einde van de middag of begin van de avond (afhankelijk van de trouwdatum) Hierdoor wordt het licht warmer.

10 tips voor mooie trouwfoto's
Dit was het eerste deel van die 10 gouden tips. In mijn volgende blog vind je nog 5 tips om je foto’s nog mooier te maken. Meer weten? Neem direct contact op. Op reageer hieronder.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?r

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen