Hoe kom jij als bruid het mooist op je trouwfoto’s te staan?

Wij vrouwen zijn zo lekker kritisch – we horen het vaak en, als we eerlijk zijn, klopt het ook wel, toch? Vooral wanneer het aankomt op dé foto’s van je leven, namelijk van jullie huwelijksdag, wil je er graag op je best uitzien. Logisch! Natuurlijk zeg ik als journalistiek bruidsfotograaf dat ik je het liefst naturel op de foto wilt en dat de foto’s waarop je niet met de camera bezig bent het mooist worden. Dat is absoluut waar, maar het betekent niet dat er nog een paar dingen zijn die je kunnen helpen om als bruid op je allermooist op de trouwfoto’s te staan.

hoe-kom-jij-als-bruid-het-mooist-op-je-trouwfoto's-te-gaanKies een geschikte locatie voor de trouwfoto’s

De locatie van de trouwfoto’s is belangrijker dan je denkt voor hoe jullie zelf op de trouwfoto’s staan. Als de omgeving bij jullie past, zullen jullie namelijk veel meer ontspannen zijn waardoor de foto’s een stuk mooier worden. Wil je bijvoorbeeld graag foto’s met paarden omdat je dit zo’n romantisch beeld vindt, maar ben je helemaal niet gewend om bij paarden in de buurt te zijn? Dan is de kans aanwezig dat je je onvoldoende kunt ontspannen om echt mooi op de foto te staan. Ook niet zo’n goed idee: hoge hakken terwijl je trouwfoto’s op het stand wilt maken. Daarnaast wordt de fotoreportage en verslag van de dag. En ieder element in die dag is onderdeel van het foto-verhaal, ook de locatie. Hoe mooi is het dan bijvoorbeeld als je ouderlijk huis op de foto staat bij het getting-ready-moment?!  Of als jullie de fotoshoot laten maken op de plek waar jullie elkaar voor het eerst kuste?

Hoe je het mooist op je trouwfoto's komt te staan

Let op je houding voor mooie spontane foto’s

Alhoewel ik als journalistiek trouwfotograaf met name foto’s van de onbewaakte, ‘echte’ momenten maak, neemt dat natuurlijk niet weg dat jij je best kunt doen om er op die onbewaakte momenten zo prachtig mogelijk uit te zien. Weet je van jezelf dat je de neiging hebt om een beetje in te zakken wanneer je het idee hebt dat niemand op je let? Let dan in de maanden voorafgaand op jullie bruiloft extra op je houding. Een mooie rechte houding ziet er op foto’s namelijk stukken mooier uit dan een ingezakte schouder en rug!

Maak foto’s van de bruidsmake-up en haar

Laat je een visagist jouw bruidsmake-up en haar doen? Vaak bieden zij een ‘proef-sessie’ aan om te kijken of de make-up look en het haar je bevallen. Wanneer je dit doet, vraag dan aan een vriendin of ze ook een foto van je wil maken in daglicht. Is er iets aan de make-up dat niet mooi overkomt op de foto’s? Dan kom je daar nu achter, in plaats van wanneer je de trouwreportage terugziet! Een tip betreft make-up die ik je als fotograaf alvast kan meegeven is om geen glitters in het haar of de make-up te gebruiken. Met een flitser worden dit op de foto namelijk witte stippen en dat ziet er niet zo mooi uit!

Mooi op trouwfoto's komen staan

Geniet van jullie bruiloft en trouwfoto’s!

Een cliché tip maar absoluut niet overbodig om te benoemen: geniet en wees jezelf. Wees je zo min mogelijk bewust van de camera, want een foto met een nep lach is uiteindelijk waarschijnlijk de foto die je het minst mooi vindt. Echte emoties zijn namelijk prachtig op foto’s! Geniet van jullie trouwdag, laat de stress van je afglijden en wees niet te veel bezig met het feit dat er ook foto’s gemaakt worden.

Een bruid die straalt op haar bruiloft zal ongetwijfeld ook de allermooiste trouwfoto’s opleveren. Kijk dus nog maar eens extra verliefd naar die knappe aanstaande!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen