Trouwtrends 2020

Ga je trouwen in 2020? Gefeliciteerd! Ook al zitten we nog midden in de herfst van 2019, is het trouwseizoen van dit jaar grotendeels achter de rug. Tijd om vooruit te blikken! Welke trouwtrends gaan we zien in 2020? En van welke populaire trends uit 2019 gaan we afscheid nemen?

Trouwtrends collage 2020Neo-mint als dé trendkleur van 2019

Ieder jaar maakt Pantone dé trendkleuren van het komende seizoen bekend, zo ook voor de trouwbranche. Neo-mint is een pastelkleurige groentint. Je kunt deze zachte kleur laten terugkomen in de details van jullie bruiloft, zoals bijvoorbeeld een mintkleurige bruidstaart, mintkleurige jurken voor de bruidsmeisjes of in de tafeldecoratie.

Trouwjurken trends 2020

Wat betreft de trouwjurken zien we een aantal duidelijke trends. Zo worden er veel doorzichtige stoffen gebruikt, waardoor het lijfje van de trouwjurk of zelfs de gehele trouwjurk gedeeltelijk transparant is. Wat we ook steeds meer zien is het gebruik van glitterende kraaltjes, parels en kristallen borduurwerk, vaak gecombineerd met een diepe v-hals.

Wat je verder steeds meer ziet is de korte bruidsjurk en een losse rok en top als bruidskleding. Want wie zegt dat je anno 2020 nog in de ‘standaard’ witte prinsessenjurk moet trouwen?!

De hele bruiloft op één locatie

De tijd dat je tijdens een bruiloft van locatie naar locatie moest ‘rennen’ is voorbij. Het wordt steeds populairder om de hele bruiloft op één locatie te organiseren. Dus niet van de kerk naar de receptie, naar de fotoshootlocatie en vervolgens voor het bruiloftsdiner weer naar een nieuwe locatie, maar ceremonie, receptie, fotoshoot, diner en feest zoveel mogelijk op één locatie of locaties die dicht bij elkaar liggen.

Dit zorgt ervoor dat de bruiloft over het algemeen een stuk meer ontspannen verloopt. Als trouwfotograaf vind ik dit soort bruiloften ook altijd fijn om te fotograferen. Ik kan rustig op zoek naar de mooiste momenten om te fotograferen, zonder te veel rekening te hoeven houden met een strak tijdschema.

Trouwtrends 2020

First look met je vader

De first look-foto’s met de bruidegom blijven een grote favoriet, maar heb je er wel eens aan gedacht om een first look met je vader te doen? Wanneer je helemaal klaar bent met de visagie en haar en je jurk aan hebt krijgt je vader de primeur om je als eerst te zien. Vaders en dochters blijven een heel speciale band hebben die met niets te vergelijken is, dus het moment waarop hij zijn kleine meisje voor het eerst in haar trouwkleding ziet is vaak een prachtig en emotioneel moment om te fotograferen.

Een after wedding shoot

Vorig jaar schreef ik voor de trouwtrends van 2019 al over de verlovingsshoot die steeds populairder wordt. In 2020 komt daar de after wedding shoot bij. Want wanneer je na de bruiloft vertrekt voor de huwelijksreis naar een prachtig land is het een heel mooie aanvulling op jullie trouwreportage om ook daar mooie en professionele foto’s van te hebben.

Tijdens een after wedding shoot geeft jullie de mogelijkheid om bijzondere foto’s te maken die niet altijd mogelijk zijn tijdens de bruiloft zelf. Daarbij kunnen jullie dus jullie trouwkleding nog eens aantrekken en op een prachtige locatie (in het buitenland) een romantische fotoshoot doen als de kers op jullie trouwalbum!

Trends in trouwalbums

De trouwalbums volgen de algemene trouwtrend dat alles steeds persoonlijker wordt. Bij trouwalbums uit zich dit in prachtige albumcovers die helemaal aansluiten bij de stijl van jullie bruiloft. Qua cover kun je alle kanten op; van klassiek leer tot chic linnen, maar ook moderne opties als plexiglas of bijzondere coatings behoren tot de mogelijkheden. Met jullie namen erin geperst of gedrukt; een trouwalbum wordt anno 2020 geheel naar eigen smaak en wensen ontworpen.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen